Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Pardubice odvrátily s Kladnem konec sezony v nájezdech

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili ve čtvrtém utkání předkola play-off extraligy Kladno 3:2 po samostatných nájezdech a podruhé odvrátili předčasný konec sezony. O výhře úřadujícího mistra, po které je stav série nerozhodný 2:2, rozhodl Tomáš Zohorna. Rozhodující zápas se odehraje ve čtvrtek v Kladně.

Pardubický Jan Semorád
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V sestavě domácích chyběl za faul na Piskáčka v minulém duelu distancovaný Nosek a jeho dnešní trest poznamenal i čtvrtý zápas série. Po opatrném začátku se do prvního konfliktu dostal brankář Chábera s útočníkem Rolinkem, emoce ale naplno vzplály na konci osmé minuty, kdy se do hromadné šarvátky zapojili prakticky všichni hráči, kteří byli na ledě, mimo gólmanů. Vzápětí utkání předčasně skončilo pro hostujícího Jasse, který dostal za faul na Marušáka pětiminutový trest. Domácí sice nevyužili 55 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři, ale při následné pokračující klasické výhodě otevřel skóre i přes předcházející sérii výborných zákroků Chábery kapitán Somík.

V závěru úvodní třetiny mohl při Vašíčkově vyloučení zvýšit vedení Pardubic Rolinek, ale zkušený útočník nedokázal na brankovišti trefit poskakující puk. Východočeši měli výraznou střeleckou převahu, kterou ukončila první přestávka. Po ní přišly i šance hostů. V 27. minutě byl blízko vyrovnání Dalecký, který dokázal prostřelit Růžičku, domácí obránci přesto následné nebezpečí zažehnali.

Poté byli vyloučeni Gawryletz a Ďaloga a Kladno nabídnutou 51 sekund dlouhou přesilovku pět na tři využilo. Kouč Vojta si před jejím začátkem vzal oddechový čas, a přestože i Růžička svůj tým dlouho držel, vyrovnal kapitán Rytířů Patera. To už v sestavě hostů chyběl Miloslav Hořava, a Kladno tak hrálo jen na tři útočné formace respektive deset ofenzivních hráčů.

Ve 43. minutě přiblížil domácí k výhře vydařenou individuální akcí Semorád, který prošel přes celé hřiště a i přes faul na svou osobu překonal Cháberu podruhé. Pardubice pak dostaly soupeře pod drtivý tlak a kladenský brankář byl v neustálé permanenci. Poradil si ale i s trestným střílením Somíka nařízeným za Procházkův faul.

Hosté se do hry vrátili v početních výhodách. Benákovo vyloučení sice ještě nevyužili, Gawryletzovo ale ano. Kuchlerova střela se za záda Růžičky odrazila od brusle jednoho ze spoluhráčů. Dramatický duel tak dospěl do prodloužení a v nastavené desetiminutovce trefil kladenský Eberle tyč. I přes aktivní hru obou celků se zápas ve hře nerozhodl a ke slovu přišly samostatné nájezdy. V těch se prosadil jen Zohorna a zajistil domácím výhru.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 3:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Somík (Benák, Bartek), 43. Semorád (Tybor), rozhodující nájezd T. Zohorna - 29. Patera (Kameš, David Růžička), 42. Kuchler. Rozhodčí: Šindler, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:5, navíc Jass 5 min. a do konce utkání, Lukáč (oba Kladno) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7448. Stav série: 2:2.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Brendl, T. Zohorna, Rolinek - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, Semorád, Starý. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek, Kameš - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda - Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

David Pospíšil (Pardubice): "Série je naprosto vyrovnaná, hraje se do poslední sekundy. Oba týmy tomu dávají absolutně všechno. My jsme dnes zvítězili na samostatné nájezdy. Chce to i trošku štěstí, jít mu naproti a kluci mu naproti jdou. Dnes se to vyplatilo, vyrovnali jsme na 2:2 a páté utkání rozhodne. Možná opět vyhraje ten, který bude šťastnější nebo neudělá tolik chyb. Oba týmy hrají s absolutním nasazením a myslím si, že diváci museli být nadšení z nasazení a zápasu, který na ledě probíhal."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Hodnocení je podobné jako v pondělí. Bylo to nádherné utkání, obě mužstva dělají maximum proto, aby uspěla. Klobouk dolů před všemi hráči, kteří hrají tuto sérii. Ve všech čtyřech zápasech byl po druhé třetině stav 1:1, rozhoduje jakákoliv chyba nebo trošku štěstí. O to je možná ještě lepší, že se rozhodne v pátém zápase. I ten bude, očekávám, vypadat stejně. Hráči se vydají ze všech sil."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy