Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pardubice obrátily duel se Spartou během 39 sekund a uťaly jí vítěznou sérii

Vypadalo to na další pardubický nezdar, ovšem stačila chvíle ve třetí třetině a bylo vše jinak. V rozmezí 39 sekund se prosadili Radislav Tybor a Robert Kousal, oba v přesilovkách. Zařídili tak překvapivé vítězství 4:3 v dohrávce 25. kola extraligy proti Spartě. Pražané tak nedotáhli sérii výher na číslo deset.

Radost pardubických hokejistů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Hokej se hraje pro lidi a věřím, že jsme potěšili drtivou většinu fanoušků a zvedli jim náladu. Další den proti Brnu se budeme zase rvát a bojovat, těšíme se. Hráčům to zvedne sebevědomí. Po dlouhé době jsme vyhráli zase třetí třetinu a otočili zápas s takovým soupeřem, využili jsme přesilovky, gólman chytal parádně... Ta pozitiva se tam hledají určitě lépe, než kdybychom prohráli," řekl domácí kouč Radek Bělohlav.

Sparťané byli v úvodu aktivnější a i díky brzké přesilovce měli několik šancí, jenže naráželi na brankáře Kacetla. Zato v 6. minutě se Voráčkovo nahození od modré čáry odrazilo ke Kousalovi, který otevřel skóre. Pražany inkasovaný gól očividně trochu zaskočil.

Vyrovnání se hosté dočkali v 23. minutě, kdy Košťálek napřáhl z prostoru mezi kruhy a vyražený kotouč uklidil do branky Buchtele. Uběhlo ale jen 96 sekund a Východočeši měli vedení zpátky. Polášek na vlastní modré čáře zaškobrtl, díky čemuž mohl přihrávku snadno přijmout Machala a sám proti Sedláčkovi skóroval rychlou ranou mezi betony.

Za dvě a půl minuty kontroval opět lídr soutěže. Smejkalovi nesedlo zakončení, když jel sám na Kacetla, ale napravil to parádní nahrávkou Rouskovi, který ze své pozici nemohl minout – 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dynamo Pardubice - Sparta Praha

Dynamo pak zatápělo Spartě v přesilovce. Nejprve Sedláčka po obloučkem plachtícím puku zachránila branková konstrukce, chvilku poté se gólman vyznamenal, když zakončoval Harju. Ve 35. minutě ale napřáhl za kruhem Tomáš Dvořák a trefil se přesně do horního růžku.

V čase 38:55 skončil zápas pro dva hráče. Buchtele se jen pomalu zvedal po ataku Hollanda, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení.

V závěru dlouhého oslabení se díky své rychlosti dostal do sóla opět Machala, tentokrát měl ale navrch Sedláček. V polovině třetího dějství usedl Polášek na trestné lavici k Dvořákovi a Dynamo mělo k dispozici 93 sekund přesilovky pět na tři. Parádní ranou zápěstím ji využil Tybor a bylo opět vyrovnáno.

"Nám přesilovky nešly a tahle nám ani nijak nepomohla. Možná že kdyby nebyla, tak to bylo i lepší. Hráli jsme to prostě špatně. Mysleli jsme si, že to můžeme hrát jen hokejově, ale bez té tvrdé dřiny to prostě nejde. Ověřili jsme si to a pak nás soupeř potrestal využitými přesilovkami, kvůli tomu jsme zápas prohráli. Je to ostuda, hrozně nás to štve," uvedl hostující útočník Jiří Smejkal.

Při pokračující klasické početní výhodě to Tybor zkusil úplně stejně a domácí dostali po skrumáži puk za Sedláčka. Sparťané sáhli k trenérské výzvě, ale neúspěšně a Kousal slavil druhý gól v utkání. Vyrovnat mohl krátce před koncem Tomášek, Kacetl byl však proti.

"Domácí se drželi zápasového plánu a odvedli dobrý výkon po celých 60 minut. My jsme měli své šance, zejména při dlouhé pětiminutové přesilovce, kdy jsme měli možnost přidat další gól, který by asi vše změnil. Jenže jsme toho nevyužili, zatímco Pardubice proměnily přesilovku pět na tři, pak i pět na čtyři, což rozhodlo," poznamenal trenér Sparty Uwe Krupp.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. R. Kousal (T. Voráček, Tybor), 24. Machala (Holland, Harju), 51. Tybor (Kusý), 52. R. Kousal (Mandát, Tybor) - 23. Buchtele (Košťálek, Forman), 26. Rousek (Smejkal), 35. Tomáš Dvořák (Smejkal, Rousek). Rozhodčí: Hejduk, Micka - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5, navíc Holland (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 8307.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, T. Voráček, J. Kolář, Ivan, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, Harju, Machala - M. Látal, Roman Vlach, Kusý - T. Knotek, Pochobradský, M. Beran - Poulíček. Trenéři: Bělohlav a Janecký.

Sparta: J. Sedláček - Jurčina, Tomáš Dvořák, Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, Piskáček - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Rousek, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, V. Růžička ml., D. Vitouch. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články