Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice navázaly na výhru proti Motoru. Skalp Vítkovic zajistil tříbrankový Mandát

Dynamo si ve 24. kole extraligy vyšláplo na Vítkovice a zvítězilo 5:1. Třemi góly se o to přičinil pardubický Jan Mandát. Ostravané padli počtvrté za sebou a před Východočechy jsou už jen o tři body.

Utkání Vítkovice – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

V hostující sestavě figuroval po téměř měsíční odmlce útočník Kousal, jenž byl vyřazen z kádru kvůli podezření z užití drog. Z rozhodnutí klubového vedení se ale v tomto týdnu mohl dočasně připojit k mužstvu, než bude celá záležitost dořešena. "Určitě nám pomohl, Robert je silný na kotouči, podrží ho a rozehraje," řekl asistent trenéra Pardubic David Havíř.

Vítkovice se na domácí led vrátily po pěti zápasech a dvou týdnech, ale brzy jim ožily myšlenky na čtrnáct dnů starý domácí debakl 0:7 s Českými Budějovicemi. Utkání nerozehrály vůbec dobře: hosté je i díky přesilovce rychle ze startu sevřeli a sekundu po skončení početní výhody skóroval Mandát, byť gól do posunuté brány schvaloval videorozhodčí. Pro střelce to byla první gólová radost v sezoně. "Viděl jsem, že brána byla zvednutá, ale nevypadla z kolíků, tak gól platil," vysvětlil Mandát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Pardubice

Východočeši byli při chuti a poté, co velkou šanci promarnil Paulovič, po Tyborově přihrávce podruhé zblízka nad padajícího Svobodu zavěsil Blümel. Za další dvě minuty Pardubice jásaly i potřetí, ale jejich radost přerušili sudí, kteří gólový zásah shledali kvůli hraní rukou jako neregulérní.

"Myslím, že jsme měli super začátek. Hned první střídání jsme měli obrovské šance, strašně dobře jsme se dostali do tempa. Vítkovice vypadaly zaskočené. Ještě v první třetině jsme dali dva góly, ale mohli jich dát více," mínil Mandát.

Vítkovice, které místo zraněných zkušených útočníků nasadily juniory Ryšavého, Bernovského a Lednického, vrátila do zápasu přesilovka a kontaktní gól. Po krátké nevyužité přesile pět na tři ho v 16. minutě umístěnou ranou zápěstím vstřelil Hruška.

Domácí pookřáli a nebyli daleko od vyrovnání. Největší příležitost propásl v 32. minutě Schleiss, jehož do neúspěšného sóla vyslal Marosz. "Mohl jsem vyrovnat, puk skončil v rohu. Měl jsem si to pohlídat lépe, mohlo to být 2:2," řekl vítkovický útočník Jan Schleiss. Místo toho přišel zanedlouho gól na 1:3. Hosté zachytili vyhození v útočném pásmu a po rychlé výměně kotouče prostřelil nekompromisně Svobodu ranou bez přípravy znovu Mandát.

Vítkovickou snahu o zvrat pak definitivně utnul ve 47. minutě Paulovič, který unikl domácí obraně a zvýšil na 4:1. Pak už o výsledku nebylo žádných pochyb. Při čtyřminutovém Polákově trestu za hrubost přikrášlil vítězství Pardubic v závěru v přesilovce pátým gólem Mandát a završil hattrick. Ostravané tak doma po Českých Budějovicích utrpěly další vysokou prohru.

"Byla to šílenost. Musím to nějak zastavit, protože to bylo otřesné. Pardubice hrály hokej, bruslily, dávaly si to. Měly větší chuť. Než jsme se nadechli, už jsme prohrávali 0:2. Pak se to těžko honí," dodal Schleiss.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. J. Hruška (Marosz, Schleiss)) - 6. Mandát (Paulovič, J. Mikuš), 10. Blümel (Tybor, J. Zdráhal), 35. Mandát (Nakládal), 47. Paulovič (Ďaloga, Blümel), 58. Mandát (Camara, J. Mikuš). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, P. Trška - Lakatoš, J. Hruška, Ryšavý - Šišovský, Marosz, Schleiss - Mallet, Werbik, Lednický - Dočekal, Dej, Bernovský - od 21. navíc J. Mikyska. Trenér: Trličík.

Pardubice: Kantor - J. Kolář, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, J. Zdráhal, Holland - Mandát, Poulíček, Svačina - Claireaux, Paulovič, Camara - Tybor, R. Kousal, Blümel - T. Zeman, O. Rohlík, Kusý. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články