Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Pardubice naskočily do přípravy. Se všemi hvězdami, jen bez kouče Rulíka

Na extraligové poměry hvězdný tým už je v plné hráčské síle na ledě. Hokejisté Pardubic odstartovali prvním tréninkem další fázi přípravy na nový ročník extraligy. Při povinnostech nového trenéra Radima Rulíka u reprezentační dvacítky vedou tým asistenti Richard Král a Marek Zadina.

Posily Pardubic David Musil a Tomáš Hyka
zdroj: ČTK autor: David Taneček
Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice vyrazily na led. Trénovali i bratři Musilové

"V pondělí, v úterý a ve středu si kluci mohli přijít zkusit výstroj a nové brusle. Bylo to individuální. Ode dneška byl řízený první trénink. Byli jsme kompletní, všichni kluci jsou v pořádku a mohli do toho hned naskočit," pochvaloval si Zadina, který se do Pardubic vrátil po pěti letech v Třinci, kde po boku Václava Varadi slavil třikrát za sebou mistrovský titul.

Rulík, jenž do Dynama zamířil po čtyřech sezonách v Mladé Boleslavi, se připravuje s juniorskou reprezentací na odložené mistrovství světa v Edmontonu. "Hlavní trenér má reprezentační povinnosti. My to děláme spolu s Richardem. Tak to bylo nastavené před sezonou a žádný problém s tím nebude," okomentoval Zadina absenci šéfa střídačky.

Dynamo v létě mocně posilovalo. Přišli brankář Roman Will a útočník Tomáš Hyka (oba Čeljabinsk), další forvardi Lukáš Radil (Dinamo Riga), Tomáš Zohorna (Oskarshamn) a obránci Tomáš Dvořák (Sparta), Peter Čerešňák (Plzeň) a David Musil (Třinec). Z hostování v Českých Budějovicích se vrátil bek Martin Bučko. Do Pardubic mířil z Čeljabinsku také Lukáš Sedlák, ale nakonec podepsal smlouvu s Coloradem v NHL.

Odešli naopak zadáci Juraj Mikuš (Vítkovice), Dennis Robertson (Salcburk), Matt Petgrave (Sheffield) a útočníci Lukáš Anděl (Olomouc), Marek Hecl (Zvolen), Matěj Blümel (Dallas), Anthony Camara (Nižněkamsk) a Denis Kusý (Joensuun Kiekko-Pojat).

První zápasový test čeká Pardubice v pátek 12. srpna na Dolomiten Cupu v italském Neumarktu poblíž Bolzana proti Augsburgu a o dva dny později duel o umístění s jedním z dvojice Biel-Bienne a Eisbären Berlín. "Od příštího týdne trénujeme dvoufázově a 11. srpna odjíždíme na turnaj do Itálie. Potom zase budeme pokračovat v přípravě doma," nastínil Zadina.

V další přípravě se Pardubice dvakrát utkají s Mladou Boleslaví i Libercem a ve čtvrtek 8. září nastoupí v generálce proti svému nově vzniklému B-týmu v Chrudimi, kde bude hrát záložní celek první ligu. "Jsou tam i kluci, kteří jsou zkušení a pomůžou mladým. Ti ještě mají čas, a když se nedostanou do A-týmu, můžou hrát v první lize. Pro ty kluky i pro klub je to dobře nastavené," dodal Zadina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články