Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Pardubice mají první posilu, ze zámoří přivedly Smejkala

V zámoří se neprosadil podle představ, nyní zkusí novou kapitolu. Útočník Jiří Smejkal, jenž v minulé sezoně působil převážně v nižší AHL a za Ottawu stihl v NHL odehrát dvacet zápasů, se dohodl na dlouhodobé smlouvě s Pardubicemi. Sedmadvacetiletý bronzový medailista z mistrovství světa 2022 se vrací do extraligy po čtyřech letech.

Jiří Smejkal v dresu Ottawy
zdroj: Reuters autor: Marc DesRosiers

"Od prvního momentu tu byl obrovský zájem pana (majitele) Dědka i celého Dynama. Měli jsme nějaké jednání, bavili jsme se o mých a pardubických cílech. Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším," uvedl Smejkal.

Odchovanec Českých Budějovic nastupoval v domácí nejvyšší soutěži jen za Spartu, ze které v roce 2020 odešel do Finska. Nejprve hrál za Tapparu Tampere, poté za Pelicans Lahti a následně za švédský Oskarshamn. Smejkal startoval na třech světových šampionátech a olympijských hrách v Pekingu 2022.

"Jirka je elitní český útočník a jsme moc rádi, že si vybral právě Dynamo. Jsme přesvědčeni, že do kádru zapadne i charakterově a pomůže nám na cestě, kterou kráčíme," uvedl sportovní ředitel Východočechů Petr Sýkora.

Smejkal je první letní posilou ambiciózního klubu, který letos vyhrál základní část extraligy a postoupil do finále play-off, v němž v sedmizápasové sérii nestačil na Třinec.

"Tým po sezoně opustili čtyři útočníci a naším plánem je minimálně dva z nich nahradit elitními hráči s bohatými zkušenostmi a další dva z vlastních zdrojů. Jirka patří do první skupiny, měl by být v následujících letech výraznou tváří Dynama a členem speciálních formací," řekl majitel klubu Petr Dědek.

V Pardubicích po sezoně skončili útočníci Tomáš Hyka, Adam Musil, Robert Říčka a Richard Pánik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články