Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice mají podezření na koronavirus, Mladá Boleslav hlásí zdravotní problémy

Dalším klubem extraligy, jehož program je ovlivněn koronavirem, jsou Pardubice. Východočeši kvůli podezření na nákazu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti pražské Spartě. Mladá Boleslav vedle toho nenastoupí k utkání v Liberci, její hráči mají zdravotní problémy. Domácí se místo toho utkají právě se Spartou, a to bude předehrávka 19. kola.

Utkání Olomouc – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Hráčský kádr i realizační tým v současnosti podstupuje testy na přítomnost nákazy covid-19. Klub postupuje dle nařízení Krajské hygienické stanice Pardubického kraje," uvedli zástupci Dynama.

Východočeši v extralize doposud odehráli čtyři zápasy, ve kterých získali dva body za výhru v prodloužení nad Plzní. Naposledy hráli v neděli, kdy doma podlehli Zlínu 0:2.

V úterý se tak uskuteční jen tři utkání, v karanténě jsou totiž i hráči Litvínova, Třince a zřejmě i Karlových Varů, které oznámily podezření na nákazu koronavirem ve čtvrtek. V neděli se poté k tréninku po desetidenní pauze vrátily Vítkovice, které se stejně jako Kometa Brno zapojí zpět do programu extraligy v pátek.

Všechna utkání, která nejsou sehraná v řádném hracím termínu, se musejí dohrát nejpozději do 40 dnů. Jinak budou zápasy považovány za nesehrané a o jejich výsledcích rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

"Děje se tak na popud mladoboleslavského klubu. Řada Bruslařů má zdravotní problémy, které v současné době nelze vyloučit jako nákazu covidem-19," uvedli Středočeši.

Ještě v neděli přitom Mladá Boleslav hrála a porazila v předehrávce 26. kola shodou okolností právě Spartu (4:2). Vítězný tým k úspěchu dovedlo trio Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost, kteří nahradili Radima Rulíka a Pavla Pateru. Stabilní trenérská dvojice scházela kvůli nemoci.

Souboj se Spartou odehraje Liberec se stejným začátkem, jaký měl mít jeho duel s Bruslařským klubem. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články