Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice jsou v semifinále, nad Olomoucí zvítězily i počtvrté. Kometa srovnala sérii

Hokejisté Pardubic jsou prvními semifinalisty play-off extraligy. Dynamo vyhrálo dnes v Olomouci 3:2, sérii ovládlo jednoznačně 4:0 a potvrdilo roli favorita. Východočeši, kteří ovládli základní část soutěže, jsou v semifinále poprvé od roku 2012, kdy získali titul. Hokejisté Komety Brno zvítězili 2:1 a srovnali sérii s Vítkovicemi na 2:2. Pátý zápas o mečbol se odehraje v sobotu v Ostravě.

Na dnešní výhře se gólem a asistencí podílel útočník Robert Říčka, dvě asistence si připsal Tomáš Hyka. Olomouc se prosadila až za stavu 0:3. Hanáci snížili zásluhou Lukáše Nahodila a Silvestera Kuska, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

Domácí začali lépe, Nahodil ale již v první minutě z kruhu nastřelil pouze tyč. Naopak hráči Dynama svou první šanci využili. Cienciala přihrál Říčkovi, který z úniku zamířil do horního rohu Konrádovy branky. Vyrovnat mohl Navrátil, jenže hostující branku přestřelil. Z následné protiakce neuspěl Radil.

Utkání HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice
zdroj: ČTK

Pardubice, v jejichž sestavě chyběl potrestaný Sedlák, se podruhé prosadily pět minut před koncem první třetiny. David Musil se dostal za olomouckou obranu a vystřelil přesně nad Konrádovu vyrážečku. V další velké možnosti Východočechů se objevil Radil, padajícího Konráda však zblízka nepřekonal. Krátce před první sirénou pak Will vychytal Knotka.

V úvodu druhé části našel Hyka volného Říčku, který ale trefil pravou tyč domácí branky. Vzápětí se do šance protáhl Knotek, Will ale jeho bekhendový pokus kryl. Po návratu z trestné lavice si před bránu najel z boku Radil, nicméně přestřelil. Blízko gólu byl poté Paulovič, Konrád však vleže předvedl pohotový zákrok.

Pardubičtí slaví vítězství ve čtvrtfinále
zdroj: ČTK

Vedení Pardubic navýšil ve 29. minutě Mandát, který po průniku Rákose dorazil kotouč do volné části branky. Po přesilovkové kombinaci pak pronikl před Konráda Kousal, olomoucký brankář ale sklapl betony včas. Domácí ve 39. minutě snížili, když z mezikruží skóroval švihem Nahodil. V poslední minutě druhé třetiny ještě při přesilovce těsně minul Knotek.

Olomouc si početní výhodu přenesla i do třetí části a Will se musel roztáhnout na brankovišti proti Orsavovi. Na druhé straně usměrnil Radilův pas Říčka, Konrád ale puk zvládl vyrazit. Zanedlouho to od modré čáry zkusil domácí Kusko a kotouč zapadl do sítě.

Hanáky kontaktní gól povzbudil a vynutili si přesilovku, ve které Orsava z první přestřelil. Ondruškovu ránu už při hře v pěti na obou stranách pak vyrážečkou zneškodnil Will. Olomouc tři minuty před koncem sáhla ke hře bez brankáře. Posledních 18 sekund hrála dokonce přesilovku šest na čtyři, vyrovnat už ale nedokázala a sezona pro ni končí.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 39. Nahodil (Bambula, T. Černý), 46. Kusko (Mareš, Plášek) – 4. Říčka (Cienciala, Hyka), 15. D. Musil (Hyka, Říčka), 29. Mandát (Rákos, Košťálek). Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.

Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, F. Kočí – Orsava, Nahodil, J. Káňa – Navrátil, J. Knotek, Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek – Anděl, Menšík, Klimek. Trenér: Tomajko.

Pardubice: Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála – Hyka, Cienciala, Říčka – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, A. Musil – Vondráček, Rákos, Mandát. Trenér: Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále Brno – Vítkovice

Po zahřívací čtyřminutovce se provinil Lindberg a Kometa měla k dispozici první přesilovku. Hosté se dlouho bránili bez větších potíží, ale pak nebezpečně pálil z kruhu Kundrátek, k bekhendové dorážce se navíc dostal Strömberg, gólman Stezka však vynikajícími zákroky udržel bezbrankové skóre.

V 18. minutě Pospíšil zboural u hrazení Raskoba a obral ho o kotouč, který posunul na Ďalogu, ten následně prolétl po pravém křídle a vytvořil tak přečíslení dvou na jednoho, koncovku při něm ale nechal na Zaťoviče, jenž zblízka otevřel skóre.

Ostravané pak ve 25. minutě špatně vystřídali a přišlo je to hodně draho. Kotouč se po Zbořilově zblokované střele dostal mezi kruhy k Horkému, jenž podruhé překonal Stezku. Byla to zároveň první využitá přesilovka Komety v sérii.

Do té doby nevýrazné Vítkovice přepnuly na vyšší rychlostní stupeň a už za necelou půlminutu dokázaly snížit. Nejprve ujeli dva na jednoho Mueller s Kriegerem, jehož vychytal Furch, ale Mueller pak krásnou krosovou přihrávkou našel Raskoba na zadní tyčce a Furch už se nestihl přesunout.

Naděje hokejistů Ridery na kýžené vyrovnání zesílila 83 sekund před koncem, kdy byl za sekání vyloučený Okál, ale domácí již cennou výhru i přes hru Ostravanů bez gólmana uhájili.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Zaťovič (Ďaloga, Pospíšil), 26. Horký (A. Zbořil, Kundrátek) – 27. Raskob (Mueller, Koch). Rozhodčí: Květoň, Pražák – J. Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:9, navíc Pospíšil – L. Kovář oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Brno: D. Furch – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši – Horký, Holík, Okál – K. Pospíšil, Strömberg, Flek - Šalé, Zembol, Boltvan – A. Zbořil, Ondráček, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Vítkovice: Stezka – Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, L. Kovář – Mueller, Krieger, Bernovský – Lakatoš, Dej, L. Krenželok – Kalus, Lindberg, Kotala – Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články