Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice jsou na tom špatně, přesto propustily gólmana Maxwella

Pardubice - Vedení hokejistů extraligových Pardubic se definitivně zřeklo služeb gólmana Brandona Maxwella. Ukončení smlouvy s pětadvacetiletým brankářem vysvětlil tradiční klub výkonnostními důvody. Pardubice jsou momentálně předposlední.

Americký brankář s kanadským pasem byl před necelým měsícem přeřazen do juniorského mužstva. Nyní jeho působení v Pardubicích končí úplně, přestože při mizérii Dynama nevykazoval špatná čísla.

"Z naší strany jde o výkonnostní důvody, rozhodující je statistika vítězných a prohraných zápasů, nebyl vítězným typem brankáře. Takový je hokejový život, to se stane, nerozcházíme se ve zlém. Za minulou sezonu si zaslouží naše poděkování, v ní nám velmi pomohl," odůvodnil gólmanův odchod hlavní trenér a zároveň generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Maxwell prošel v roce 2009 vstupním draftem NHL, kdy si ho vybralo v šestém kole Colorado, ale do slavné ligy proniknout nedokázal. Do extraligy zasáhl poprvé v ročníku 2014/15, kdy nastoupil do pěti utkání v dresu Vítkovic. Minulou sezonu byl pardubickou jedničkou, v té aktuální si z 15 utkání připsal čtyři výhry. V průměru obdržel 2,67 branky na zápas a úspěšnost zákroků měl 91,72 procenta.

Pardubice, které celkově za 30 odehraných kol nastřádaly pouze 10 vítězství, plánují získat za Maxwella náhradu. "Naším cílem je ke stávající dvojici Martin Růžička - Milan Klouček získat zkušenějšího brankáře," nastínil Rohlík.

A neskrýval přetrvávající zájem o Ondřeje Kacetla z Hradce Králové. "Končí mu hostování v Dynamu, od čtvrtka se hlásí v Hradci Králové, s nímž by měl odcestovat na Spenglerův pohár do Švýcarska. Pracujeme na více variantách na další období, včetně možnosti pokračování Ondřeje. Několik návrhů jsme již podali, stále jednáme," řekl Rohlík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články