Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pardubice i Chomutov budou chtít napravit nepovedené premiéry

Praha - Obhájce extraligového titulu z Pardubic se poprvé v sezoně představí domácím fanouškům. V úterní dohrávce 2. kola přitom po porážce s Třincem má co napravovat, stejně jako jeho soupeř - Chomutov. Oba celky totiž v prvním kole prohrály, Severočeši doma s Kometou 2:4 a perníkáři v Třinci 1:4. Zápas sledujte od 19:00 na ČT4 a našem webu. Komentátory budou Tomáš Jílek a Martin Hosták.

Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Východočeši už se na vystoupení před domácím publikem těší a věří v povedenou premiéru. "Musíme ale být disciplinovaní a zlepšit hru v oslabení, což se nám v Třinci nepovedlo," připomněl asistent trenéra Ladislav Lubina.

Chomutov je nováčkem a právě proto má podle něho obrovskou chuť. "Chce určitě dokázat, že do extraligy patří. Nečeká nás jednoduchý zápas. Předpokládám, že přijedou se zabezpečenou obranou, nebudou lítat po celém kluzišti. Z minulé sezony víme, že soupeři ze spodku tabulky nám nesedí. Důslednou a trpělivou hrou si musíme dojít pro vítězství," uvedl Lubina.

Do extraligy při výluce v NHL přijdou hvězdní hokejisté, za Pardubice si zahraje Aleš Hemský, nicméně ten ještě do zápasu s Chomutovem nezasáhne. "Aktuální stav je takový, že Aleš je v Edmontonu připraven přiletět do České republiky. Je třeba vyřídit potřebné dokumenty, aby Aleš mohl za Pardubice hrát," řekl otec hráče a sportovní manažer Pardubic Petr Hemský.

Severočeši se po vicemistrovi postaví i druhému finalistovi jarních bitev play-off. "Chtěli bychom určitě zabodovat. Každý bod, který v sezoně venku získáme, je velmi cenný," řekl kouč Jiří Doležal. Co by chtěl nejvíce zlepšit oproti úvodnímu vystoupení Pirátů po jejich návratu do české nejvyšší soutěže? "Samozřejmě bychom rádi méně inkasovali," řekl Doležal. "Hlavně tedy méně než soupeř," dodal s úsměvem.

Vedení východočeského klubu chystá na úterní duel akce pro fanoušky, které je mají provázet celou sezonou. Před utkáním bude pro příznivce uspořádán Fan fest, jehož se zúčastní olympijský vítěz v závodech horských kol Jaroslav Kulhavý. Vedle autogramiády rovněž vhodí čestné buly.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice se utkají s Chomutovem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články