Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice hrají o důležité body s Vítkovicemi, Brno čeká první zápas venku

Praha - Hokejisté Liberce dál čekají v extralize na přemožitele. Jejich vítězné tažení trvá již od konce listopadu a Bílí Tygři si během něj připsali deset výher. Tentokrát se představí na ledě Sparty, kde se jim dlouhodobě nedaří. Netradičně už ve 13 hodin odstartuje 33. kolo duel pod širým nebem, v němž se proti sobě postaví domácí Kometa Brno proti Plzni. Důležitý duel týmů těsně pod čarou oddělující první desítku sehrají jedenácté Pardubice a dvanácté Vítkovice, přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Ani jeden z tradičních celků není v dobrém rozpoložení. Pardubičtí vyhráli jen dva z posledních sedmi zápasů, Ostravané dokonce jediný z minulých devíti. "Před každým zápasem si říkáme, že tentokrát už musíme vyhrát. Všichni si moc dobře uvědomujeme, co je v sázce. V Pardubicích musíme bodovat," řekl trenér Ladislav Svozil.

Sparta přišla ve středu v Litvínově o třízápasovou sérii, v níž byla stoprocentní. Zatímco během ní nastřílela pokaždé pět branek, v Litvínově jediný gól na body nestačil. "Teď přichází na řadu další těžký zápas s aktuálně nejlepším týmem extraligy. Musíme hrát velmi disciplinovaně, nenechat si vnutit jejich hru a být aktivní," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Liberec s každou další výhrou vylepšuje klubový rekord, po tuhé bitvě pod Ještědem proti Třinci (3:1) přichází další výzva. Na ledě Sparty dokázal současný suverén extraligové tabulky vyhrát naposledy v září 2011 (3:2 v prodloužení) a šlo o jedinou vítěznou radost z posledních 15 zápasů před sparťanskými fanoušky. "Podobné výzvy a těžké zápasy ale v naší situaci jedině vítáme," uvedl brankář Ján Lašák s připomínkou 14 bodů náskoku, který mají Liberečtí v čele tabulky.

Kometa věří, že netradiční podmínky a podpora většího počtu fanoušků než při klasickém domácím utkání pomohou zapomenout na trápení mužstva v zakončení. V sedmi z devíti prosincových duelů dali Brňané vždy pouze jednu branku. "Zakončení je naší dlouhodobou slabinou. Dokážeme si vytvořit hodně střeleckých příležitostí, které ale bohužel neproměňujeme," uvedl trenér Alois Hadamczik. Pomoci by týmu měl i návrat kanonýra Tona.

Plzeň je na utkání rovněž zdravě natěšená. "Bude to zajímavé zpestření nejen pro nás, ale i pro celou extraligu. Jedná se o zápas, který nemá obdoby, takové utkání nehrajete každý den. Hrát před 20 tisíci diváků bude skvělý zážitek," řekl generální manažer Martin Straka.

Sám si podobný zápas nezahrál. Tradice duelů pod širým nebem v zámoří začala až poté, co NHL opustil. "Oceňuji odvahu, že se do toho pustili. Rozhodně to není akce, kterou zorganizujete za týden, mají můj velký obdiv. Bude to výjimečná událost a jsem rád, že Kometa se rozhodla sehrát utkání pod širým nebem právě proti nám," doplnil Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Za Lužánkami se chystají na "Winter Classic"
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články