Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice dostaly pět gólů od Vítkovic. Přijde mi, že si jdeme zabruslit, ne hrát hokej, soptil kouč

Třetí utkání a zase porážka. Trenérské trio v čele s Ladislavem Lubinou musí kousat další nezdar. Pardubice doma nestačily v 27. kole extraligy na Vítkovice 2:5 a připsaly si už jedenáctou prohru v řadě. Ostravanům výrazně pomohl bodový příspěvek Lukáše Kucsery, ke dvěma gólům přidal asistenci. Už v páté minutě střídal Ondřeje Kacetla v brance Dynama Peter Hamerlík.

Střídající brankář Hamerlík nezabránil prohře s Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Čekal jsem od našeho mužstva úplně něco jiného. Možná se mi otevřely oči víc než za těch čtrnáct dní, co tady působím. Připadá mi, že jsme skupina volnomyšlenkářů, kteří si jdou mezi mantinely ani ne zahrát hokej, ale spíš zabruslit. S takovým přístupem k utkání nelze v extralize fungovat," zuřil trenér poražených Ladislav Lubina.

V pardubickém dresu do zápasu naskočili omilostněný Trončinský i posila Hovorka, ale ani oni nezabránili brzkému vedení Vítkovic. Skóre otevřel z první vážnější šance Kucsera a v čase 4:04 zvýšil na 2:0 Květoň, který se trefil mezi Kacetlovy betony a zařídil bleskové střídání pardubických brankářů. Mezi tyče se postavil Hamerlík.

Dynamo se po druhé brance probralo a za minutu a půl snížil zblízka Poulíček. "V zápasech po pauze nikdy nevíte, jak bude úvod vypadat. Díky úvodu, kdy se nám povedlo dvakrát skórovat, jsme získali větší sebevědomí. Pardubice sice rychle odpověděly, ale pořád jsme drželi mírný náskok," podotkl trenér Ostravanů Jakub Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice – Vítkovice

Pardubice byly po gólu lepší, šanci měl novic Hovorka, ale Bartošák těsný náskok udržel. Navíc v 15. minutě při první přesilovce v zápase zapomněla domácí obrana na Zdráhala a ten měl dost času, aby nadvakrát dostal puk do sítě.

Druhá část měla po většinu času mnohem klidnější průběh, nicméně Vítkovice postupně začaly soupeře viditelně přehrávat. Tlak vrcholil kolem poloviny zápasu, kdy se Ridera na několik střídání usídlila v útočném pásmu a Kucsera v přesilovce snadnou dorážkou přidal svůj druhý gól. Vítkovice mohly záhy přidat další branku, ale Stránský tentokrát pálil jen do tyče. Další šance hostujících hráčů pochytal Hamerlík.

Naději pro Dynamo vykřesal na začátku třetí třetiny Dušek, který po pěkné kombinaci rychle zužitkoval přesilovku pět na tři. Pardubice se pak dostaly k náporu, ale další gól už nepřidaly. Vítkovice vyčkávaly na vhodnou šanci a při přesilovce ve 49. minutě vstřelil Lev ranou od modré čáry pátou branku. Snaha pardubických hráčů poté otupila a na výsledku 2:5 nic nezměnila ani jejich dvojnásobná přesilovka v závěru.

"Už před pauzou jsem říkal, že máme jen jeden útok, který je konkurenceschopný jakémukoliv soupeři, což je dáno tím, že zvládne bruslit, hráči jsou v pohybu a dodržují taktiku. Nemáme žádný přenos věcí z tréninku a z videa do utkání. Takový svobodomyslný hokej nelze produkovat. Vadí mi, že jediný, kdo je tady naštvaný, jsem já, hráči ne. Hráči nemají vůbec zodpovědnost vůči sobě, vůči výkonu pětky ani celého mužstva," uzavřel nekompromisní hodnocení zápasu trenér Lubina.

27. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Poulíček (Perret, Wishart), 41. Dušek (Kusý, Hovorka) - 2. Kucsera (Szturc), 5. D. Květoň (O. Roman, Tybor), 15. P. Zdráhal (Š. Stránský, Kucsera), 33. Kucsera (Szturc, Pytlík), 49. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bryška, Ganger. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 6209.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl (5. Hamerlík) - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Wishart, Hrabal, Děrvuk - Skokan, Marosz, Rolinek - Hovorka, Bubela, Kusý - P. Sýkora, Dušek, Vondráček - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, T. Černý, Baranka, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Pytlík, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články