Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Parádní večer, pochvaloval si Krejčí po výhře nad Kladnem s Jágrem a Plekancem

Před vyprodaným stadionem si vychutnal útočník David Krejčí vítězství hokejistů Olomouce nad Kladnem 4:3. Dlouholetá opora Bostonu, která se vrátila na Hanou před touto sezonou, přispěla v souboji s dalšími hvězdami Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem k úspěchu brankou a asistencí.

"Není jednoduché hrát proti týmu, který má v kádru takové skvělé hráče. Myslím si, že jsme to docela zvládli. Hlavně jsme si ten zápas užili, protože fanoušci byli fantastičtí. Zíral jsem, že stáli i na schodech. Prostě parádní večer," řekl Krejčí po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Kladno

Proti Jágrovi s Plekancem si zahrál už na konci září v dočasném azylu Rytířů v Chomutově a teď Hanáci na tehdejší výhru 3:2 navázali před svými fanoušky. "Pro Jardu to není jednoduché. Kamkoliv přijede, každý si na něj dává pozor. Když dostane puk, tak má velký přehled. Navíc má i obrovskou sílu, tudíž je velmi složité ho zastavovat. Dnes to měl těžké, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout kluky, kteří proti němu nastupovali," prohlásil pětatřicetiletý centr, který v roce 2011 získal s Bostonem Stanleyův pohár.

Krejčí se ve 4. minutě podílel na úvodní brance utkání, kterou po jeho přihrávce vstřelil Vojtěch Tomeček. "Honza Káňa sebral puk v našem pásmu. Následně jsme všichni tři nabrali rychlost, což se pokaždé složitě zastavuje. Viděl jsem, že Vojta šel do brány, tak jsem mu to tam jen hodil. Z jeho strany výborné zakončení," uvedl Krejčí.

Sám se mezi střelce zapsal ve 36. minutě v přesilovce pěti proti třem. "Chtěl jsem si do pásma najet. Je lepší, když to mám všechno před sebou a jsem v určité rychlosti. Jakmile jsem přihrávku dostal, byl jsem v pohybu. I tímto jsem si to zakončení hodně ulehčil," popsal svou trefu.

Krejčí je rád, že klape spolupráce s Tomečkem, který u něj ve formaci s Janem Káňou nahradil Lukáše Kucseru. "Hodně komunikujeme. I Lukáš Kucsera, který s námi hrál předtím, perfektně šlapal. Poté nám to tam ale pár zápasů nepadlo, a proto se nějaká změna udělat musela. Vojta zapadl dobře," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články