Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Oživený Liberec posunul pod sebe Karlovy Vary a stoupá tabulkou

Už to vypadá v tygří kabině o poznání veseleji. Liberečtí hokejisté v neděli po sérii čtyř porážek zdolali Litvínov a dnes opět doma uspěli, tentokrát nad Karlovými Vary 3:2. Gól a nahrávku si připsal stěžejní forvard Michal Birner. Ze třinácté příčky se postupně derou Bílí Tygři v tabulce nahoru, po tomto kole jim patří desátá pozice.

Jaroslav Vlach skóruje proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Úvod utkání byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. V první gólové šanci byl domácí Klepiš, Novotný se ale blýsknul skvělým zákrokem. Na opačné straně poté zahrozil Vondráček, také Kváča v brance Liberce byl připraven. První přesilovku v zápase si zahrála Energie a vteřinu před jejím skončením ji dokázala využít. V závaru před Kváčou se nejlépe zorientoval důrazný Beránek a poslal hosty do vedení. Bílí Tygři mohli odpovědět rovněž v početní výhodě, sehráli ji ale špatně a Novotného prakticky neohrozili.

Ihned po začátku druhé části se dobré šance prodral Filippi, Novotný ale jeho ostrou ránu vyrazil ramenem. Na druhé straně zase nebezpečně střílel Kohout, Kváča sklapnul své betony včas. Ve 28. minutě se Liberečtí dočkali vyrovnání, Štibingrovo nahození od modré čáry dotlačil až za Novotného záda Birner. Vzápětí mohli jít Bílí Tygři do vedení, Faško-Rudáš ale v obrovské šanci minul poloodkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Karlovy Vary

Vyrovnávací trefa vlila domácím energii do žil a Novotného se valil jeden útok za druhým. Karlovarský brankář nejprve výborně vychytal Filippiho, vzápětí si na něj se svým bekhendovým blafákem nepřišel ani Klapka. V dalším rychlém přečíslení to po Filippiho pobídce zkoušel Melancon, Novotný však svůj tým opět podržel.

Třetí dějství začínal Liberec v početní výhodě, Energie se v poklidu ubránila. Krátce po skončení přesilovky ale domácí otočili stav utkání na svou stranu. Na modré čáře se do kotouče opřel domácí zadák Derner a jeho dělovka skončila až v síti - 2:1. Západočeši mohli srovnat v přesilové hře, se střelou Vondráčka si ale poradil spolehlivý Kváča.

Formu Liberce rozebral i nový Hokej fokus podcast:

Na druhé straně mohl Liberci dodat klid Klepiš, tváří v tvář Novotnému ale neuspěl. O chvíli později už se však domácí mohli radovat potřetí: Novotného překonal střelou k tyči Vlach. Poté však putoval na trestnou lavici liberecký Gríger a Karlovarští nabídnutou možnost využili, střelou bez přípravy se prosadil Rachůnek. Hostující trenér Pešout sáhl v závěru ke hře bez brankáře, Liberec ale těsnou výhru uhájil.

18. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Birner (Štibingr, Melancon), 44. Derner (Birner, Štibingr), 58. J. Vlach (P. Jelínek) - 9. O. Beránek, 59. T. Rachůnek (Flek, Plutnar). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Kajínek, Axman. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 4773.

Sestavy:

Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý - Gríger. Trenér: P. Augusta.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Hanousek, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Weinhold - Flek, T. Rachůnek, O. Beránek - Hladonik, Miškář, Průžek - Kohout, Kulich, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články