Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Oslabený Třinec po třech prohrách zabral a doma udolal Litvínov

Třinec po třech porážkách v řadě zabral. Možná však očekával poklidnější průběh duelu s Litvínovem. Ve 4. kola extraligy zvítězil 3:2, ovšem po dvou třetinách vedl 3:0, Chemici poté utkání zdramatizovali. Gól a asistenci zaznamenal Petr Vrána. Třinecké hokejisty, zasažené početnou marodkou, vítězství posunulo na šestou příčku tabulky.

Radost třineckého Matěje Stránského v brankovišti Litvínova
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pod výhru úřadujícího mistra, který vedl už o tři branky, se podepsali premiérovými góly v extralize David Kofroň a Matěj Stránský. První trefu hostů vstřelil polský útočník Pawel Zygmunt, který v české nejvyšší soutěži debutoval.

Trenéři Ocelářů, kteří postrádají pět obránců základního kádru, proházeli po třech prohrách za sebou složení všech útočných formací. Do branky se postavil Bartošák. Na druhé straně se Litvínovu rozpadla elitní řada, nehrál Lukeš ani Válek, i proto si premiéru odbyl Zygmunt.

Hosté chtěli nepříjemnou sérii s Třincem zlomit s gólmanem Honzíkem, který nahradil poprvé v sezoně Januse a měl v úvodní třetině mnohem více práce než jeho protějšek. Nestačil ale pouze na teč Vrány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Litvínov

Domácí hrozili i v přesilové hře, kde po Rothových střelách neuklidili puk do odkryté branky bratři Kovařčíkové. Hosté málem ve 20. minutě vyrovnali. Tečovaný puk prošel Bartošákovi mezi betony, třinecký gólman ale volný puk v brankovišti stihl zalehnout.

"Do zápasu jsme dobře vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb a dělali jsme Litvínovským problémy v jejich obranném pásmu, z toho pramenily fauly. Škoda že jsme v první třetině nedali více branek. Párkrát jsme netrefili odkrytou bránu a bylo tam spousta takových ošemetných situací, které hostující brankář vyřešil dobře," hodnotil domácí kouč Václav Varaďa.

Druhou třetinu odstartovaly šance Vrány a Kovařčíka, hosté kontrovali dvěma přečísleními, ale Jurčík ani Petružálek si na Bartošáka nepřišli. Skóre se pohnulo až v 37. minutě. Kofroň ukryl Honzíkovi střelu zpoza kruhu a Stránský se prosadil o 67 sekund později dorážky. Čtvrtý gól mohl přidal Chmielewski, místo toho udeřil Litvínov: Zygmunt tečoval střelu Ščotky.

Litvínov gól povzbudil a kontaktní branku měli v úvodu třetí třetiny na hokejce Trávníček s Jurčíkem. Bartošák ale odolal. Hosté byli přesto za aktivitu odměněni: Kašpar krásnou trefou do růžku snížil. 

"Nalomil nás už gól na 3:1 a po snížení na 3:2 byla na hráčích vidět tíha odpovědnosti a důležitosti tří bodů, které tým v poslední době lacině ztrácel. Bylo to těžké psychicky, ale zvládli to. Věřím, že kluky posílí, že jsme udolali houževnatého soupeře, který si vytvořil ve třetí třetině docela dost šancí a je možná pro něho kruté, že odjíždí bez bodů," řekl Varaďa. 

Vyrovnat mohl zblízka Hübl, ale třinecký gólman skvěle zasáhl. O další drama připravil Litvínov Jarůšek, který fauloval Vránu a dostal za zásah vysokou holí čtyři minuty. Po jeho vypršení zůstalo hostům na power-play jen šestnáct sekund a vyrovnat se jim nepodařilo.

"Stav jsme snížili a chtěli jsme ve třetí třetině za každou cenu vyrovnat. Dostávali jsme se do šancí, ale opět jsme doplatili na disciplínu. V posledních čtyřech minutách jsme dohrávali v oslabení, a to se zápasy těžko otáčí," mrzelo asistenta kouče Vervy Radima Skuhrovce.

4. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. P. Vrána (Roth, Gernát), 37. Kofroň (Adamský), 38. M. Stránský (Hrehorčák, P. Vrána) - 40. Zygmunt (Ščotka, J. Říha), 52. Kašpar (M. Hanzl, Jarůšek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4037.

Sestavy:

Třinec: Bartošák - Roth, Gernát, Haman, Galvinš, Hrachovský, M. Doudera - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Hladonik, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Litvínov: Honzík - Trončinský, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, od 38. navíc L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, Zygmunt - Jarůšek, Myšák, Kašpar - M. Hanzl, Mikuš, J. Petružálek - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články