Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomoucká jízda nekončí, šestou výhru řídil proti Zlínu Ondrušek

Dvěma góly Ondruška natáhla Olomouc vítěznou sérii i po 25. kole. Šestý triumf v řadě si Hanáci připsali proti Zlínu, který zdolali 2:1. Olomoučtí se napevno usadili v první čtyřce, Berani prohráli poprvé po třech zápasech a jsou na osmém místě.

Radost hokejistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Aktivní domácí na svého soupeře vlétli a už ve čtvrté minutě Irgl těsně minul horní růžek zlínské branky. Zhruba od poloviny první části byl ale aktivnějším týmem Zlín. Berani si vypracovali největší šanci ve svém oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku Okál. Místo mezi Lukášovými betony však nenašel.

Naopak v přesilové hře předvedl svoji šikovnost zlínský útočník Herman, který v Olomouci strávil předchozích sedm sezon. Krásnou kličkou kolem Lukáše se dostal před prázdnou branku, jenže kotouč ho na poslední chvíli neposlechl a zamířil vedle.

Úvodní branku bojovného utkání vstřelil ve 27. minutě hry olomoucký obránce Ondrušek. Dlouholetý hráč domácích se dostal k puku při protiútoku, využil své rychlosti a dobrou kličkou nedal Sedláčkovi šanci zasáhnout. Stejný hráč přidal druhý zásah o pět minut později, když při závaru před brankou dotlačil puk do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Zlín

To se vůbec nelíbilo hráčům Zlína. Ihned po vstřelené brance se tak před Sedláčkem strhla hromadná šarvátka, po které rozhodčí vyloučili po dvou hráčích na obou stranách.

Skvělou přesilovou hru sehráli hosté hned v prvních dvou minutách třetí třetiny. Dvě velké šance v podání Honejska a Hermana ještě zůstaly nevyužity, ale poté napřáhl od modré čáry Okál a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté byli v dalším průběhu hry aktivnější a snažili se o vyrovnání.

Domácí však bránili na hraně obětavosti a skvěle chytal také brankář Lukáš, který Olomouc podržel v několika velmi nadějných šancích zlínských hráčů. Další branka ale již nepadla a domácí se mohli radovat z šestého vítězství v řadě.

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Ondrušek (Holec, J. Galvas), 33. Ondrušek (Jergl, Ostřížek) - 43. Okál (Herman). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - J. Frodl, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 5029.

Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Gazda, Valenta, Řezníček, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - E. Kulda, Fryšara, Lakatoš - Šlahař, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "První třetina nebyla z naší strany dobrá. Nevyhovovala nám pětidenní pauza, kterou jsme měli. Asi by se nám lépe hrálo úterý–pátek–neděle v rychlém sledu jako v minulých zápasech. Dostat se do zápasu nám trvalo celou třetinu. Pak už jsme odskočili na dva góly. Ve třetí třetině jsme kvůli zbytečným vyloučením dali Zlínu šanci zkorigovat výsledek a ohrozit nás. Na tom budeme muset zapracovat, protože počet vyloučení nás zlobí. Pak jsme to ale dobře ubojovali a myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě."

Robert Svoboda (Zlín): "Myslím, že utkání naplnilo očekávání všech. Byl to bojovný zápas z obou stran. Mohlo se to vyvíjet jinak, kdybychom v první třetině proměnili jednu ze dvou vyložených šancí. Ve druhé třetině byla hra rozháraná a hektická. Stačili jsme se zkoncentrovat na třetí třetinu, ale už jsme dokázali z tlaku vstřelit jen jednu branku. Bohužel to dnes nestačilo, ale myslím si, že remíza by utkání slušela více. Jeden gól je málo, protože příležitostí na vstřelení gólu jsme měli hodně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články