Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olomoucká černá série skončila v Litvínově, který v závěru marně dotahoval

Pět porážek a dost. Hokejisté Olomouce si oddechli a v Litvínově konečně vyválčili výhru i když domácí v závěru jejich vedení 4:1 stáhli a bojovali o prodloužení. Ale nepodařilo se jim to, podlehli 3:4 a podruhé za sebou ztratili všechny body. 

Utkání Litvínov - Olomouc
zdroj: ČT4 autor: Twitter HC Litvínov

První střeleckou příležitost zápasu měl ve druhé minutě Petružálek, který prověřil Konráda střelou z pravého křídla, olomoucký brankář vyrazil puk ramenem. Poté měli domácí přes půl minuty dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

Další šanci si vypracovala druhá litvínovská formace, Hanzl našel Jarůška, ten vystřelil dobře mezi betony, Konrád výtečně zakročil. Černožlutí byli i nadále aktivnější, ale všechny pokusy lapil výborně chytající hostující brankář. První polovina druhé třetiny byla z obou stran bez šancí a bez patřičného náboje.

Trochu vzruchu přinesla 33. minuta, ve které Kolouch vyslal na Januse bombu z levého křídla, domácí brankář byl pozorný. I díky tomu se mohli Severočeši dostal do vedení, bezbrankový stav změnil junior Myšák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Olomouc

Vyrovnáno bylo za pouhých 77 vteřin, litvínovští hráči po buly v obranném pásmu vystartovali do útoku a zapomněli na volného Olesze, který uspěl tváří v tvář Janusovi. "Výpadek přijde vždy, když dostaneme branku. Naše hra se úplně sesype. Nevím, čím to je, ale je to každé utkání. Je možné, že to je i nervozitou, nelepí nám to. Musíme to ale zlomit, nikdo jiný to za nás neudělá," řekl útočník domácích Martin Hanzl.

Úvod závěrečné části vyšel lépe hostům. V 44. minutě využil Nahodil přesilovou hru. Následně měli domácí šanci v početní výhodě vyrovnat, místo toho ale po brejku Klimka sami inkasovali. O čtyřmi minuty později přidal čtvrtý gól Irgl a přiblížil hosty výhře.

Domácí ale nerezignovali a v 53. minutě Kubát tvrdou střelou od modré čáry snížil. Na druhé straně ujel Burian, Janus svůj tým ale dokázal podržet. V závěru ještě snížil na 3:4 Hanzl, vyrovnat se ale již Litvínovu nepodařilo.

"Je to velká úleva zase vyhrát. Mrzí nás konec, že jsme to neuhlídali a udělali z toho ještě drama. Musíme takhle hrát i nadále a navázat na dnešní výkon," řekl útočník Hanáků Rostislav Olesz.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 36. Myšák (M. Hanzl), 53. Kubát (F. Lukeš, Myšák), 59. M. Hanzl (J. Petružálek) - 37. Olesz (Jaroměřský, Burian), 44. Nahodil (Škůrek, Kolouch), 47. Klimek (Irgl), 51. Irgl (Švrček, Kolouch). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - D. Jelínek, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4462.

Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, Baránek, Ščotka, Štich, L. Doudera - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek - Myšák, Gerhát, Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček - Irgl, Kolouch, Klimek - Olesz, Nahodil, Burian - Tomeček, Skladaný, Hecl - Pekr, Kořenek, Valenta. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články