Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouci vyšel inzerát a bude předehrávat s Třincem, Energie si zahraje po čtrnácti dnech

Zcela pozměněný program oproti původnímu rozpisu nabídne v pátek hokejová extraliga. Z plánovaných šesti duelů 44. kola se nakonec vzhledem k potížím řady klubů s nákazou koronavirem odehraje pouze západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní. Rychlá improvizace pak svedla dohromady Kladno a České Budějovice k předehrávce 47. kola. Olomouc našla soupeře z Třince a celky si předehrají vzájemný souboj z 57. kola. Reportáže a analýzy přinese pořad Buly ve 21:00.

Karlovarští hokejisté budou bojovat o body po dlouhé herní pauze. Mužstvo Energie odehrálo poslední zápas v pátek 7. ledna, další utkání byla odložena kvůli potížím s koronavirem v klubech soupeřů. Svěřenci kouče Martina Pešouta tak nastoupí po dvou týdnech.

"Čtrnáct dní jsme nehráli zápas, byla to opravdu dlouhá pauza. Pokaždé jsme se na utkání těšili a vždy nám to –⁠ kolikrát i v den zápasu –⁠ odložili, což bylo trochu na hlavu. Věřím, že nyní už to klapne. Je to navíc derby, takže se hrozně moc těším," uvedl reprezentační útočník Jakub Flek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Ve vzájemných zápasech slavil již osmkrát po sobě tým hrající v domácím prostředí. "S Plzní jsou zápasy vždy hodně kvalitní a vyhrocené, plné emocí, je to derby. Momentálně je pro nás situace trochu jiná. Budeme se hlavně snažit připravit na naši hru, na to, co jsme chtěli hrát v předchozích čtrnácti dnech, ale neměli jsme s kým. Bude pro nás důležité se vrátit do zápasového rytmu. Nesmíme dát Plzni prostor do přesilových her, které má velmi kvalitní. A musíme eliminovat jejich rychlé protiútoky," řekl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Plzeň i přes sérii čtyř porážek drží čtvrté místo. Přeťala ji v neděli výhrou 4:3 v prodloužení na ledě v Chomutově proti domácímu Kladnu. "Chtěli jsme tu sérii nezdarů pochopitelně zlomit už v minulých zápasech. Tím, že jsme nyní ztráceli, se na nás ostatní týmy dotáhly. My se tam však samozřejmě chceme udržet a musíme nyní udělat zase šňůru výher," prohlásil zkušený útočník Tomáš Mertl.

Kladno se mělo s Jihočechy utkat původně až v neděli 30. ledna. V tabulce předposlední Rytíři se připravovali na měření sil s Brnem, ale o navýšení osmibodového náskoku, který mají na poslední Zlín, budou nakonec usilovat v bitvě s Motorem. Stejně tak se chystali Českobudějovičtí původně na zápas pod Ještědem proti Liberci. Kometa je však v karanténě, Severočeši se s ohledem na epidemickou situaci a nemocné hráče ve svém kádru domluvili s Jihočechy na odložení zápasu.

Právě Liberec byl posledním soupeřem Motoru v úterý 11. ledna v dohrávce 29. kola. Poté několik hráčů onemocnělo covidem-19 a tým musel do karantény. "Začínáme tak trochu znovu od začátku. Taková je ale realita, se kterou se musíme srovnat. Jsme profesionálové a je to naše práce," uvedl pro Českobudějovický deník kouč Jaroslav Modrý, jehož svěřenci vyhráli pět z posledních šesti zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Olomouc

Třinec hrál naposledy před týdnem, i bez téměř poloviny základního kádru ale porazil Zlín přesvědčivě 6:2. Trenér Václav Varaďa věří, že bude moci chybějící hráče brzy využít i v utkání. "Zda budou k dispozici už na vložený páteční duel s Olomoucí, zatím nevíme jistě," uvedl ve svém blogu Varaďa, který minule postrádal z elitní řady Růžičku i Vránu. Chyběli také obránci Musil a olympionik Marinčin.

Poslední dva zápasy se Ocelářům odložily, pauzu tak vyplnili tréninky. "Hráče aktuálně dělíme na trénincích na dvě skupiny a snažíme se postupně dohánět kondiční manko. Pořád přitom musíme brát v potaz zdraví hráčů. Někteří stále ještě pokašlávají, těžko při některých cvičeních hledají dech. Věřím ale, že nás to teď trefilo nejvíc a v dalším průběhu sezony už budeme mít imunitu pevnější," přál si Varaďa.

Obhájce titulu je v soubojích s Olomoucí tuto sezonu stoprocentní. Při obou výhrách inkasoval jen jednou (2:1 a 5:1), ale sám Varaďa po utkáních poukázal na kvalitu protivníka. "Je to houževnatý soupeř, nic nedá zadarmo," doplnil obránce Milan Doudera k síle Hanáků.

Olomoučtí zasáhli naposledy do extraligových bojů v neděli 9. ledna. Podlehli venku Kladnu 0:2, nenavázali na dvě předchozí vítězství a patří jim 12. místo. "Měli jsme obrovský problém v tom, že jsme nehráli pospolu," našel hlavní příčinu porážky trenér Jan Tomajko. O nápravu mohou Hanáci usilovat kvůli dvěma odloženým duelům až nyní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články