Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Olomouc zdolala Pardubice, Hanáky táhl dvoubrankový Knotek

Pardubice nenavázaly na výhru v minulém zápase a ve 3. kole extraligy prohrály na ledě Olomouce 2:3. Domácí Hanáci těžili z formy Jana Knotka, který skóroval dvakrát. Za hosty v závěru snižoval Rhett Holland, ale vyrovnat se už Východočechům nepodařilo.

Utkání Olomouc – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Dobře se mi to tam odrazilo a spadlo to tam. Je to odměna za moji práci. Musím říct, že se po tom loňském trápení cítím fyzicky dobře. Musím zaklepat, snad mi to vydrží," přál si Knotek.

Olomouci se vydařil vstup do zápasu a už po odehrání 70 sekund se po rychlém přechodu z pásma prosadil nenápadnou střelou Káňa. Po pěti minutách střílel z dobré pozice Navrátil těsně nad. Ještě před polovinou první třetiny měli brankáři na obou stranách hřiště štěstí, když vyražené puky uvnitř brankoviště nedokázal žádný z hráčů dostat za jejich záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Pardubice

Dobrý zákrok si domácí Konrád připsal při pardubickém přečíslení dvou proti jednomu, když chytil střelu zakončujícího Claireauxe. Pardubičtí ale využili další takové přečíslení, v němž se ocitl Tybor s Kousalem. Tybor nedal střelou do horního rohu Konrádovi vůbec šanci zasáhnout.

Na začátku druhé části mohla jít opět do vedení Olomouc. Kantorovi propadl puk za záda, ale obránci Pardubic k dorážce do prázdné branky nikoho nepustili. Hostující brankář musel zasahovat také proti prudké střele Olesze, kterou vyrazil ramenem nad branku. Dynamo znovu zahrozilo při přečíslení dvou proti jednomu: Zeman vzal tentokrát zakončení na sebe a branku těsně minul.

Šest minut před koncem druhé třetiny šla Olomouc opět do vedení zásluhou chytře tečujícího Knotka. Pardubice mohly vzápětí srovnat z přesilové hry, nejblíže tomu byl po střele z levé strany Kaut, domácí brankář Konrád byl však proti. Když už se oba týmy pomalu chystaly do šaten, Vála dvě vteřiny před koncem druhé třetiny trefil střelou od modré čáry tyč Konrádovy branky.

Ke střelám z dobrých pozic se ve třetí třetině dostali domácí Navrátil a Škůrek. Navrátil těsně minul, střelu Škůrka v přesilové hře pokryl Kantor. Olomouc se však i přesto dostala do dvoubrankového vedení. Svoji druhou branku v utkání vstřelil z dorážky při přesilové hře Knotek. O minutu později už mohli domácí vést o tři branky, ale Kucsera nadvakrát Kantora nepřekonal.

"Teprve od stavu 3:1 pro domácí jsme začali hrát poměrně solidně. Snížili jsme, ale na víc to bohužel nestačilo. Nad tím, proč jsme měli takový začátek zápasu, teď dumáme. Nelze říct, že by se hráči nesnažili, ale ještě neděláme správné věci, které by ve hře měly být vidět. To nás stojí síly, vyloučení a obdržené branky. Ztrácíme síly tam, kde bychom je ztrácet neměli," uvedl asistent trenéra hostů Michal Mikeska.

Konráda v polovině třetiny podruhé v zápase zachránila branková konstrukce, tentokrát po povedené střele Kauta. Pardubice snížily až šest a půl minuty před koncem, kdy se mezi úspěšné střelce zapsal Holland. Vyrovnat už se však hostům nepodařilo.

"Dnes jsme hráli výborně přesilovky. Sice jsme je neproměnili, ale to bylo spíš kvůli produktivitě, která podle mě přijde. Knotka pochválíme nejen za dvě branky, odehrál výborné utkání. Jezdilo mu to, měl chuť a bylo to vidět. Čekáme od něj přesně takový hokej, jaký dnes hrál. Pro mužstvo je velmi důležitým hráčem," uvedl kouč vítězů Jan Tomajko.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Káňa II (Kucsera, Kolouch), 35. J. Knotek (Handl), 44. J. Knotek (Nahodil, Škůrek) - 18. Tybor (R. Kousal, Blümel), 54. Holland (J. Mikuš). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Švrček (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar - V. Tomeček, J. Knotek, Handl - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Navrátil, Nahodil, Olesz - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Pardubice: Kantor - Vála, Nakládal, J. Mikuš, Zacharčuk, J. Kolář, Holland - Blümel, R. Kousal, Tybor - Mandát, Poulíček, Svačina - M. Kaut, Claireaux, T. Zeman - M. Kratochvil, Anděl, M. Machač. Trenér: Razým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články