Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Olomouc zachránila ztracený zápas. Druhý bod proti Varům vystřelil Strapáč

Karlovy Vary vedly ve 49. kole extraligy na ledě Olomouce už 3:1, přesto získaly jen bod. Hanáci nejprve vyrovnali po gólech Nahodila a Olesze v posledních dvou minutách a v nastavení rozhodl Strapáč. Západočeši pokračují v horším období, z posledních čtyř duelů získali jen tři body a zůstávají devátí s tříbodovou ztrátou na Kometu.

"Jak napovídá výsledek, byl to vyrovnaný zápas. Celou dobu jsme tahali za kratší konec. Přesto jsme měli šance, tlak do branky, snažili jsme se dnes dávat góly. V úplném závěru se nám to vyplatilo a dali jsme dva góly. Kluci zaslouží za hru v power play velké díky a velkou gratulaci. Bod navíc po parádní střele Strapáče je skvělá zpráva," pochvaloval si kouč vítězů Zdeněk Moták.

Karlovarští se dostali do vedení už po 37 sekundách zásluhou Fleka, který využil dobrého Beránkova napadání a přihrávky Mikúše zpoza branky a z bezprostřední blízkosti překonal Konráda. O chvíli později střílel z dobré pozice hostující Vondráček těsně vedle a domácí Handl nevyužil odrazu od mantinelu, protože Novotný se stačil do branky vrátit včas. Slibnou šanci k vyrovnání nevyužil ani olomoucký Burian.

Domácí si poté vytvořili dva velké závary před karlovarskou brankou, ale Novotný v obou případech udržel puk před brankovou čárou. Na druhé straně zakončoval zblízka Černoch, Konrád tentokrát dobře zasáhl. Olomoučtí zahrozili ještě v přesilové hře, ale Knotek tečoval Káňovu přihrávku nad branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Karlovy Vary

Karlovým Varům se povedl i vstup do druhé třetiny. Konrád vyrazil Černochovu střelu jen ke Kohoutovi, který dorazil puk do sítě a zvýšil hostující vedení. Šanci přidat další gól nevyužil Mikúš, který se místo střely pokusil o kličku, proti níž zasáhli olomoučtí obránci. Mrzet ho to mohlo o to víc, že se o malou chvíli později ujala nenápadná střela Dujsíka z úhlu a Olomouc se dotáhla na rozdíl jediné branky.

Podobně zakončoval o malou chvíli později také Knotek, hostující brankář tentokrát zasáhl lépe. Vzápětí si nebezpečnou dorážku připsal hostující Redlich, Konrád zasáhl vyrážečkou. Stejným způsobem zakročil také karlovarský brankář Novotný proti pokusu Nahodila.

Na začátku třetí třetiny se obtočil kolem Novotného branky Burian a natřikrát se pokoušel dostat puk za hostujícího brankáře, ten však odolal. Do dvoubrankového vedení však zásluhou nahození Šenkeříka a povedené teči Kohouta v přesilové hře odskočili znovu hosté. V závěru další přesilovky střílel z dobré pozice Koblasa, jenže trefil jen střed branky a hruď připraveného Konráda. Tvrdou ránu na domácího brankáře vyslal také Šenkeřík, Konrád ji s vypětím všech sil udržel ve výstroji.

Olomoucká šance na snížení přišla v přesilové hře, obě Káňovy střely ale dokázal Novotný pokrýt. Olomouci však skvěle vyšla hra bez brankáře, ve které vstřelila hned dva góly a srovnala. Na konci první olomoucké akce se ocitl Nahodil, který překonal Novotného z bezprostřední blízkosti. Pouhých 22 vteřin před koncem třetí třetiny srovnal stav Olesz.

"Chyba byla spíš na naší straně, než že by to byla extrémní šikovnost domácích. Na bouřku to ale není, musíme se z toho poučit. Doufám, že už se nám to nestane. Možná lepší, že se nám to stalo teď, než pak v předkole nebo v play off. Soupeře do play off si vybírat nemůžeme, kdo na nás vyjde, na toho se musíme připravit," řekl asistent hostujícího trenéra Tomáš Mariška.

Olomoucký obrat pak v končící první minutě prodloužení dokonal povedenou střelou z pravého kruhu Strapáč. I přes výhru se však Olomouc nikam posunout nemůže a skončí bez ohledu na další výsledky na dvanácté  poslední postupové  příčce. Karlovarští si naopak zkomplikovali boj o co nejvýhodnější pozice v předkole play-off.

49. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branka a nahrávky: 29. Dujsík (J. Káňa II, Nahodil), 59. Nahodil (Olesz, Ostřížek), 60. Olesz (Ostřížek, Nahodil), 61. Strapáč (Kolouch, J. Káňa II) - 1. Flek (T. Mikúš, O. Beránek), 23. Kohout (Černoch, Koblasa), 45. Kohout (Šenkeřík, Flek). Rozhodčí: Mrkva, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Strapáč - Navrátil, J. Knotek, Ostřížek - Bambula, Handl, Burian - Gřeš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, O. Beránek - Kulich, Vildumetz, Osmík - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Jak napovídá výsledek, byl to vyrovnaný zápas. Celou dobu jsme tahali za kratší konec. Přesto jsme měli šance, tlak do branky, snažili jsme se dnes dávat góly. V úplném závěru se nám to vyplatilo a dali jsme dva góly. Kluci zaslouží za hru v power play velké díky a velkou gratulaci. Bod navíc po parádní střele Strapáče je skvělá zpráva. Kluci měli až do konce zápasu víru. Nechtěli se zápasem jen něco udělat, ale chtěli dát ty góly. Oba byly do prázdné branky po výborné kombinaci. To je skvělé."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Jednoznačně jsme tu dnes ztratili dva body. Doufám, že jsem získali ponaučení, že musíme hrát celých 60 minut. Velmi dobře jsme tu odpracovali 58 a půl minuty, kdy jsme se dostali rychle do vedení, měli jsme dobrý začátek a dali jsme tři pěkné branky. Nedokázali jsme ale zápas zvládnout a dotáhnout v poslední minutě a půl. Proto jsme si nezasloužili víc než jeden bod, i když výkon dnes od nás špatný nebyl. Nevydrželi jsme hrát celých 60 minut a byli jsme za to potrestaní. Neodehráli jsme to dobře takticky a udělali jsme chyby, které by se nám neměly stávat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články