Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomouc vyloupila Spartu, Pražané doma prohráli počtvrté za sebou

Sparta neuspěla v domácím prostředí počtvrté za sebou, když v 20. kole extraligy prohrála s Olomoucí 4:6. Pražané sice dokázali vyrovnat z 0:3 na 3:3, ale v polovině závěrečného dějství během 100 sekund znovu třikrát inkasovali. Olomouc vyhrála potřetí v řadě, shodně dvěma góly k tomu přispěli Miroslav Holec a Vilém Burian.

Utkání Sparta - Olomouc
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

"Hráli jsme furt stejně a to nás odměnilo. V závěru jsme to šťastným gólem zvrátili na naši stranu a už jsme vedení nepustili. Potom jsme přidali další branky," řekl Burian.

V úvodu se hrálo dlouho bez velkých šancí a nic se na tom nezměnilo ani při přesilové hře, kterou nabídl domácím Nahodilův faul v sedmé minutě.

Až v polovině prvního dějství byli domácí blízko gólu. Nejdříve neprostřelil skrumáž před Konrádem Rousek, který následně ještě našel Delisleho, jenže kanadský bek sedícího olomouckého gólmana nepřekonal.

V 15. minutě mohli jít do vedení hosté. Nahodil uvolnil šikovně bekhendem Buriana, ale Machovský stihl zasáhnout pravým betonem.

Za tři minuty už se však Hanáci radovali. Burian projel mezi bránícími hráči Sparty, natlačil se před Machovského a forhendem úspěšně zakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

"Nemyslím si, že bychom zápas začali úplně špatně. Ale udělali jsme pár chyb a je to teď tak, že nás za ně soupeři trestají. Jsou tam maličkosti, které neděláme správně, a týmům proti nám to vychází," prohlásil kapitán Sparty Petr Vrána.

V úvodu druhé části se po Dvořákově faulu dočkali první přesilovky hosté, ale neprosadili se a v oslabení musel krýt Konrád Sillův pokus.

Ve 25. minutě Olomouc zvýšila. Po Strapáčově vyhození ujel Holec a střelou z mezikruží překonal Machovského.

Za 122 sekund se po přihrávce Skladaného trefil Holec z levého kruhu přesně k protější tyči a Machovského nahradil v brankovišti Honzík.

Vzápětí srazil Dujsík u mantinelu Berana a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Za dalších 49 sekund šel navíc pykat i Irgl a výhodu pěti proti třem ve 29. minutě využil obránce Blain, který zamířil zápěstím k levé tyči.

Za 89 vteřin se navíc trefil z levého kruhu přesně do bližšího horního rohu Konrádovy branky Kudrna a sparťané snížili na rozdíl jediné branky.

Pokračující dlouhou přesilovku Sparty zkrátil Blainův trest a hosté měli po trestech Vrány a Smejkala k dispozici ještě dvě přesilovky v druhé části, ale skóre se neměnilo.

V úvodu třetí třetiny si Konrád poradil s Blainovým pokusem i s Vránovou dorážkou a potom ještě zlikvidoval ránu Buchteleho. Ve 45. minutě už ale nestačil na Vránův pokus z pravého kruhu přes stínícího Smejkala.

Vzápětí při Sillově trestu kryl Honzík Galvasův bekhendový pokus. V 50. minutě však vrátil hostům vedení Ostřížek, který překonal Honzíka ranou od modré čáry.

Za 58 sekund se radovala Olomouc znovu: Burian nahodil puk bekhendem zpoza branky a sparťanský gólman si jej srazil za svá záda. Za dalších 42 vteřin Skladaný v přečíslení nabídl puk Lašovi a Honzík byl bez šance.

"Oni dali takový poměrně laciný gól. Skoro ze středu modré čáry to tam propadlo a vzápětí jsme si dokonce snad dali vlastní gól. Olomouc odskočila za dva góly a asi nás to psychicky nahlodalo. Pak jsme dostali ještě jeden," popsal klíčovou pasáž utkání Vrána.

V 57. minutě sice Sparta udeřila potřetí v utkání v přesilové hře, když se po Pechově přihrávce prosadil Buchtele, ale hosté i přes další oslabení už dvoubrankový náskok uhájili.

Sparta Praha - HC Olomouc 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 29. Blain (Košťálek, P. Vrána), 31. A. Kudrna (Gregorc, Košťálek), 45. P. Vrána (Smejkal), 57. Buchtele (Pech, A. Kudrna) - 18. Burian (Jaroměřský, J. Galvas), 25. Holec (Strapáč, Laš), 27. Holec (Skladaný, J. Galvas), 50. Ostřížek (V. Tomeček), 51. Burian (Švrček, Irgl), 51. Laš (Skladaný). Rozhodčí: Horák, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:5, navíc Dujsík (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 8733.

Sparta: Machovský (27. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek - A. Kudrna, P. Vrána, Smejkal - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Rousek - Jarůšek, Pšenička, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, od 35. navíc Staněk - Irgl, Strapáč, B. Mráz - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Uwe Krupp (Sparta): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a vytvořili jsme si tlak. V první třetině jsme se dobře vyrovnávali s rychlostí olomouckých hráčů, ale soupeř využil jednu naší chybu. Ve druhé třetině přidal soupeř další dva góly, ale náš tým dokázal odpovědět a využil přesilovky. Potom jsme dobře sehráli i oslabení, kterých bylo dost. Ve třetí třetině jsme vyrovnali, ale pak to tam opět napadalo Olomouci. Je to pro nás nepříjemná prohra. Musíme se nachystat na příští víkend a ukázat si problémy, které máme. Především dostáváme hodně branek, což se nám předtím nestávalo."

Jan Tomajko (Olomouc): "Věděli jsme, že Sparta dvakrát prohrála, takže do zápasu vstoupila takovým mírným tlakem. Ten jsme ustáli a první třetinu jsme vyhráli 1:0. Pro nás to bylo hodně důležité. Ve druhé třetině jsme odskočili na tři góly. Sparta se ve dvou přesilovkách dostala zpátky do zápasu a srovnala ve třetí třetině na 3:3. My jsme pak třemi góly zápas rozhodli. Jsme rádi za tři body. Na Spartě se nevyhrává tak často. Jsme spokojení i s produktivitou, protože šest gólů v sezoně jsme ještě nedali. Hráčům bych chtěl poděkovat za bojovnost. Za stavu 3:3 jsme nesložili zbraně a dotáhli jsme to do vítězného konce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články