Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Olomouc vyloupila Kometu. Kašík měl domácí premiéru s prohrou

Z posledních pěti zápasů Kometa prohrála čtyři. Ten poslední na domácím ledě v dohrávce 16. kola extraligy proti Olomouci 2:3 a obhájci titulu tím jen potvrdili špatnou formu. Při prvním utkání před brněnskými fanoušky neuspěla nedávná posila z Chabarovsku brankář Libor Kašík. Gól a asistenci si připsal Zbyněk Irgl.

Olomoucký Nahodil krouží kolem branky Kašíka
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Olomouc zvítězila v šestém z posledních sedmi zápasů a získala v nich 16 bodů. Naopak  Kometa v tabulce klesla na sedmé místo právě za Olomouc.

Brňanům nevyšel vůbec vstup do zápasu. Záhy nabídli soupeři téměř minutovou přesilovku pět na tři. Tu ještě hosté nevyužili, ale v dalším pokračování početní výhody obránce Galvas prostřelil brankáře Kašíka. O tři minuty později po akci s obráncem Švrčkem proklouzla pomalá střela Irgla po ledě za záda brněnského brankáře podruhé.

"Se soupeřem, jakým je Olomouc, je těžké prohrávat hned na začátku o dva góly. Nedaří se nám střelecky. Šance máme, ale nepadá nám to," uvedl brněnský obránce Tomáš Bartejs.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Olomouc

Olomoučtí hokejisté se prosazovali důrazem při napadání ještě v útočném pásmu. Domácí měli problémy se zakládáním akcí a v koncovce dlouho neohrozili brankáře Konráda. Teprve v závěru úvodní třetiny snížil při přesilovce Mueller.

Ve druhé třetině Brňané zvýšili aktivitu, získali územní převahu a také ve 26. minutě po dorážce Čermáka srovnali skóre. Hanáci pokračovali v otevřené partii a hrozili rychlými protiútoky. Po jednom z nich vrátil Olomouci zpět jednobrankový náskok Holec.

Téma o brankáři Kašíkovi se řešilo i v novém dílu Hokej fokus podcast:

"V posledních zápasech jsme si osvojili styl, který potřebujeme hrát. Vrátili jsme se k tomu, co dříve hokej v Olomouci zdobilo. Je to dobré napadání soupeře a rychlé bruslení," poznamenal obránce Jan Jaroměřský.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí bojovali, ale k bezprostřednímu ohrožení brankáře Konráda se přes pozornou obranu nedostali. Hosté se na rozdíl od předchozích dvou třetin už do útočení tolik nehrnuli a těsnou výhru ubránili. Kometa 76 sekund před koncem ještě při vyloučení Ondruška zkusila hru bez brankáře, ale vyrovnat se jí nepodařilo.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Mueller (P. Holík), 26. L. Čermák (Malec, Plášek) - 5. J. Galvas (Irgl), 8. Irgl (Švrček), 33. Holec (Jergl). Rozhodčí: Kika, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 7231.

Sestavy:

Brno: Kašík - O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - R. Zohorna, L. Čermák, Dočekal - Mallet, J. Hruška, Kašpar - Köhler, Střondala, Horký - Plášek. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Vyrůbalík, Dujsík, Jaroměřský, Staněk - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Špatný vstup do utkání se s námi táhl celou první třetinu. Díky využité přesilovce před první přestávkou jsme se vrátili do zápasu. Trochu přísnější měřítko snese druhá třetina, kdy jsme srovnali skóre a hráli aktivně. Soupeř ale ujel do dvou brejků a jeden proměnil. To nás srazilo na zem. Ve třetí třetině jsme se nemohli prokousat obranou Olomouce. Neměli jsme žádnou vyloženou šanci na to, abychom dosáhli alespoň na remízu. Naše výkony v poslední době nejsou dobré. Místo toho, abychom ještě nějakým způsobem pracovali pro mužstvo, tak děláme hloupé a zbytečné útočné fauly. To nemůžeme nechat bez povšimnutí."

Jan Tomajko (Olomouc): "Vstoupili jsme dobře do zápasu, dali jsme hned dva góly. Úvod mluvil v náš prospěch. Kometa potvrdila, že má výborné přesilovky, my jsme už pátý zápas za sebou dostali branku v oslabení. Ve druhé třetině jsme trochu z tempa vypadli. Kometa srovnala výsledek. Vyhrávala souboje, byla častěji na puku, měla i šance. My jsme paradoxně ujeli a dali gól z brejku. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře. Lépe jsme bruslili a soupeře nepustili do žádných šancí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články