Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Olomouc veze z Karlových Varů tři body. Rozhodla v první části, v níž třikrát skórovala

Navázali na domácí vítězství se Zlínem a tentokrát přehráli Karlovy Vary. Olomoučtí hokejisté si odvezli tři body ze západu Čech především díky povedené první třetině, kterou vyhráli 3:0, celkově pak 4:2. Výhrou ve 43. kole extraligy Hanáci potvrdili, že se jim na Energii daří, zdolali ji popáté v řadě. Olomouc v boji o předkolo play-off na desáté pozici unikla jedenáctému Kladnu už na rozdíl deseti bodů.

Slavící hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Hned v páté minutě se hosté ujali vedení. Ostřížek využil chybu gólmana Novotného, který nepokryl Knotkem nahozený puk od zadního mantinelu, a osamocený olomoucký útočník otevřel skóre. V deváté minutě si Burian nabruslil mezi karlovarské obránce a podruhé prostřelil domácího gólmana.

Nepohodu a zmar Energie v první třetině ještě umocnil v 15. minutě Knotek, který využil po vyloučení Šafáře a Beránka přesilovou hru pěti proti třem.

"Utkání jsme ztratili v první třetině, kdy jsme Olomouci darovali dvě laciné branky a třetí jsme dostali v oslabení ve třech. Byť jsme potom byli čtyřicet minut lepším týmem a vypracovali jsme si spoustu šancí, tak to bohužel stačilo jen na dva góly," řekl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Olomouc

Domácí ožili ve 22. minutě po brance Rohana, který z nenápadné akce prostřelil Konráda. Karlovarští zlepšili bruslení a začali být Olomouci vyrovnanějším soupeřem, ale i přesto mohl Irgl po Emingerově chybě opět navýšit skóre na tříbrankové vedení.

Na druhé straně ve 34. minutě zabránil Beránkovi ve skórování za cenu faulu Kolouch. Západočeši se kontaktní branky dočkali o čtyři minuty později. Po nepřehledné situaci v obranném pásmu hostů Gríger nezištně přiťukl puk Rachůnkovi a ten střelou z první vrátil Energii do zápasu.

V závěrečných dvaceti minutách Západočeši dřeli a vytvářeli si šance. Tu největší měl ve 48. minutě Mikúš, ale puk, který už směřoval za Konrádova záda, vykopl z brankové čáry Vyrůbalík. Další šanci k vyrovnání dostali domácí v 53. minutě při vyloučení Irgla. Šance Poláka a Fleka ale zůstaly nevyužity a vítězství Olomouce zpečetil do prázdné branky Musil.

"My se v jednobrankových náskocích před poslední třetinou umíme už trošku orientovat, takže pokyny už známe. Máme dostatek zkušených hráčů, abychom to zvládli a uklidnili se. Nakonec to i tentokrát dobře dopadlo," uvedl obránce Olomouce Tomáš Dujsík.

Karlovy Vary - Olomouc 2:4 (0:3, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. M. Rohan (T. Mikúš), 37. T. Rachůnek (Gríger, Graňák) - 5. Ostřížek (Olesz, J. Knotek), 9. Burian (Valenta, J. Káňa), 15. J. Knotek (P. Musil, Dujsík), 60. P. Musil. Rozhodčí: Šír, Micka - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4257.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, M. Rohan, Plutnar, Graňák, Eminger, Šafář, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, V. Polák. Trenér: Pešout.

Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, J. Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Kořenek, Kolouch, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články