Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Olomouc v Hradci srovnala vteřinu před koncem, přesto se jí vytrácí šance na play-off

Hradec Králové – Až do konce zápasu proti Hradci Králové držela Olomouc naději alespoň na vyrovnání. A kýžená třetí branka přece jen přišla – v čase 59:59. Mora si zásluhou Burianovy trefy vybojovala alespoň bod, druhý však nepřidala, když Knotek v prodloužení rozhodl o vítězství Hradce 4:3. Olomouc tak stále drží čtyřbodový odstup od desátého místa a její šance na předkolo play-off se tak opět ztenčila.

Utkání Olomouc - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Nejsme spokojení, vedli jsme 3:1 po dvou třetinách a úplně zbytečně ztratili jeden bod. Naštěstí jsme si druhý bod vzali, a tím splnili základní cíl sezony ‒ postup do čtvrtfinále play-off," řekl po utkání Knotek.

Domácí se prosadili hned z prvního závaru před Konrádem. Vyražený puk po střele Jarůška si našel Picard a procpal ho už ve druhé minutě do branky. Hradec ale lacině nabité vedení uspokojilo.

V přesilové hře při vyloučení Skladaného si nevytvořili žádnou vážnější šanci a po vypršení trestu Olomouc skóre srovnala. Lehké nahození Jaroměřského propadlo Rybárovi výstrojí do branky. Od té chvíle byli hosté aktivnější, ale do větší možnosti se přes důslednou obranu Mountfieldu nedostali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Hradec měl i do druhé třetiny skvělý start. Opět ve druhé minutě se dostal do vedení, když Bednář dorážel do prázdné branky vyražený puk po střele Gregorce. Zčistajasna se začal hrát svižný hokej s šancemi na obou stranách.

Sólo neproměnil Knotek, na druhé straně zívala prázdná branka na Ondruška, ale Rybár vytáhl omračující zákrok lapačkou. V polovině zápasu se mezi tři bránící hosty pustil Bednář, jenže ztroskotal na Konrádovi. Překonal ho až Jarůšek po dokonalé kombinaci celé třetí útočné formace Hradce.

Hanáci se do utkání vrátili v polovině třetí třetiny. V početní výhodě, kdy na trestné lavici seděl Dragoun, vystřelil od modré čáry Vyrůbalík a Rybár máchl lapačkou naprázdno. Když v přesilové hře při výjezdu zpoza branky chyboval Newton, musel hradecký brankář uchránit hubený náskok pohotovým zákrokem proti Vlachovi. V závěru základní hrací doby odvolali hosté gólmana, v power play si vytvořili obrovský tlak, který sekundu před koncem korunoval vyrovnávacím gólem Burian.

Prodloužení bylo nejživějším úsekem zápasu. Šance byly na obou stranách. Olomoučtí ale špatně střídali a Knotek v přesilové hře rozhodl o vítězství Hradce 4:3. "Jarda Bednář mi skvěle nahrál. Když má puk, stačí jen stát na správném místě. To se mi poslední dobou daří, jsem rád, že mě zase našel," ocenil spolupráci s domácím kapitánem Knotek.

Zatímco Východočeši mají jistý postup do play-off, dvanáctá Olomouc ztrácí na desáté místo i nadále čtyři body. "Získali jsme alespoň bod, je to lepší, než nezískat nic. Bohužel Zlín získal dva body. Hrajeme s ním v neděli. Musíme se sebrat a poprat se o play-off už jen kvůli lidem," řekl obránce hostů Jan Jaroměřský.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:3 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Picard, 21. Jaroslav Bednář (Gregorc, Dietz), 35. Jarůšek (T. Knotek, Picard), 64. T. Knotek (Bednář, Picard) - 11. Jaroměřský (Ondrušek, Holec), 50. Vyrůbalík (Škůrek), 60. Burian (Vyrůbalík, J. Knotek). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 5564.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Köhler, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek, T. Martinec a Tvrdík.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - T. Mikúš, Roman Vlach, Holec - Fořt, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hlasy trenérů po zápase Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc:

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Všechna utkání s Olomoucí byla vyrovnaná, hodně urputná, a bylo tomu tak i dnes. Neodehráli jsme dobrý zápas, ztratili jsme vedení 3:1. V power play jsme měli dva puky na vyhození, to se nám nepodařilo, zbývala jedna vteřina... Na druhou stranu musím ocenit soupeře, hrál výborně, měl skvělý pohyb a byl agresivní po celé ploše. Nemám rád řeči o tom, že si někdo body zasloužil nebo nezasloužil, měli jsme to dotáhnout do konce už v základní hrací době. Nakonec jsme byli rádi za dva body."

Jan Tomajko (Olomouc): "Nezačali jsme dobře, na začátku úvodních dvou třetin jsme vždy inkasovali. Dá se říct, že v poslední vteřině se k nám při hře šest na pět přiklonilo trochu štěstí. Utkání to z naší strany nebylo špatné. Kluky musím pochválit. I za stavu 1:3 jsme nesložili zbraně a bojovností jsme to srovnali. Bohužel v prodloužení jsme špatně vystřídali, což je naše obrovská chyba. Hradec jsme pustili do přesilovky čtyři na tři a dostali rozhodující branku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články