Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc uspěla na boleslavském ledě a odváží si hodnotné tři body

Cenné tři body si z ledu Mladé Boleslavi odvážejí olomoučtí hokejisté. Hosté vedli už v první třetině 2:0 a svůj náskok si drželi, za domácí Boleslav jen v třetím dějství korigoval Kousal. 

Radost olomouckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Mladá Boleslav se na domácím ledě ukázala fanouškům po 21 dnech a v první třetině to nebyl radostný návrat. Hosté totiž úvodní dějství vyhráli 2:0. Skóre otevřel z první střely na domácího brankáře Rašner, který využil chybné rozehrávky domácího kapitána Ševce a připsal si první trefu v sezoně.

Zkušený bek Bruslařů byl i u druhého gólu hostů, když nedokázal ubránit v přesilovce dorážejícího Nahodila, který dostal puk do branky právě pod tělem domácího kapitána.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Středočeši dostali velkou šanci na korekci skóre v polovině zápasu, když šli hosté do tří. A Boleslav šancí nepohrdla, když na konci přesilovkové souhry uklidil puk za Konráda útočník Kotala. Další gól ale padl opět na druhé straně. Bylo to také v přesilové hře, když z dorážky vrátil Hanákům dvoubrankové vedení Navrátil.

Třetí třetina patřila domácím, kteří do ní vlétli se snahou o vyrovnání. Plán začali plnit už po dvou minutách, kdy na rozdíl jediného gólu snížil Kousal. Z dalšího tlaku ale vyrovnání nepřicházelo. Naopak na druhé straně mohl rozhodnout unikající Káňa, ale Krošelj jej vychytal. Domácí v závěru ještě zkusili v přesilovce hru bez brankáře, vytvořili si tlak, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Kotala (D. Šťastný, Pospíšil), 43. P. Kousal (Hanousek) - 3. Rašner, 13. Nahodil (Ondrušek, J. Knotek), 37. Navrátil (Olesz, Kusko). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 909 (omezený počet).

Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Hanousek, Bernad, Fillman - D. Šťastný, Fořt, Lunter - Kelemen, Kotala, Pospíšil - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Kantner. Trenéři: Rulík a Patera.

Olomouc: Konrád - Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rutar- Bambula, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, Lichanec, Olesz - Kunc, J. Knotek, Kusko - Nahodil, Burian. Trenér: Tomajko.

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Zápas ovlivnila první třetina, kdy jsme dostali dva zbytečné góly. U prvního jsme měli puk na hokejce, v oslabení jsme poté prohráli souboj na brankovišti. Přesně to Olomouc potřebovala. I když jsme se od druhé třetiny zlepšili, tak dva góly byly moc. Ve třetí třetině jsme dělali, co jsme mohli, měli jsme tlak, ale ani na vyrovnání to nestačilo. Dnes jsme to soupeři nabídli, dalo se to sehrát daleko lépe."

Jan Tomajko (Olomouc): "Jsme rádi, že jsme dneska vyhráli, protože z posledních tří zápasů jsme měli jeden bod a v Pardubicích jsme prohráli s nulou. Pro nás to byl hodně těžký zápas. Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0 a to se hodně podepsalo na bojovnosti do zbytku zápasu. Ve třetí třetině nás Boleslav hodně zmáčkla, měla velký tlak a my jsme hráli hodně oslabení, takže jsme je dostali do hry. Ale kluci to ubojovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články