Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Olomouc smetla Spartu a posunula se na druhé místo

Olomouc - Jednoznačné vítězství 5:1 vybojovali hokejisté Olomouce nad Spartou a v tabulce se posunuli na skvělé druhé místo. Výhru Hanáků řídili dvěma brankami a asistencí Holec a Herman. Olomouc vedla již 4:0, než z přesilovky korigoval ve třetí třetině Procházka, tři minuty poté ale udeřili i domácí a završili tak vítězství nad pražským celkem. Olomouc vyhrála doma počtvrté v řadě, naopak Sparta se propadla na šestou příčku. 

Trenéři Olomouce Venera s Tomajkem v obraně opět mohli postavit Skrbka a vrátil se také disciplinárkou omilostněný Rašner. Sparta má stále velkou marodku, ale proti Hanákům se do sestavy vrátili brankář Lukáš a útočníci Hlinka s Přibylem. Ve druhé minutě se kolem mantinelu protáhl Zeman, nahodil na Lukáše, který stihl puk včas uklidit do lapačky před dorážejícím Mikúšem.

Sparta odpověděla rychlou střelou Procházky. Tu obrana domácích včas zblokovala mimo tyče. Sparta se pak dostala do dalších dobrých příležitostí, ale Hanáci opět skákali do střel a proti Saboličovi včas zasáhl Konrád.

Udeřilo na druhé straně. Holec našel vynikající přihrávkou od mantinelu přesně Hermana a ten jen nastavil čepel. O tři minuty později jako přes kopírák Mora zvýšila. Tentokrát našel Hermana Eberle a Olomouc vedla 2:0. V další velké šanci byl po Jaroměřského pobídce Buc, Lukáš tentokrát našel puk ve výstroji.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sparta Praha

Ve druhé třetině se povedlo ve 24. minutě výborné střídání první lajně Hanáků a po nájezdu Buce se puk dostal do branky od sparťanských beků. V další akci málem zvýšil Jaroměřský, po nahrávce Vyrůbalíka při akci dva na jednoho těsně minul.

V polovině druhé části hrála Olomouc přesilovku, sám před Lukášem byl Řípa, ale nedal. Minutu před koncem třetiny vyzkoušel Lukáše Mikúš, olomoucký odchovanec v dresu Sparty opět udržel svůj tým v zápase. V samotném závěru mohli hosté snížit, Kumstát parádně našel Poláška, který naštěstí pro domácí netrefil branku.

Třetí třetina začala oslabením Kohoutů, na trestné lavici měl ještě minutu a čtvrt odpykávat svůj trest Řípa. Olomouc se ubránila, ale právě Řípa byl po nešťastném ataku Kumstáta odvezen spoluhráči z ledu a musel do kabiny. Sparta přitvrdila, po dalším souboji odjel s krví v obličeji obránce Rašner.

Ve 46. minutě vedli Hanáci už 4:0. Kucharczyk zpoza branky našel Holce a ten překonal Lukáše. Poté se prosadila v přesilové hře Sparta brankou Procházky. Olomouc pak hrála téměř dvě minuty dvojnásobnou přesilovku a využil ji druhou brankou v utkání Holec. 

HC Olomouc - HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Herman (Holec, Staněk), 13. Herman (Eberle, Skrbek), 24. Buc (Knotek, Rašner), 46. Holec (Kucharczyk, Skrbek), 52. Holec (Herman, Staněk) - 49. M. Procházka (Sabolič, Kumstát). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4042.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Houdek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Sparta: Lukáš - Čajkovský, Švrček, Glenn, Eminger, J. Mikuš, Hrbas, od 21. navíc Polášek, od 50. navíc Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Klimek, Hamilton - Kumstát, Pech, M. Procházka - Forman, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták. 

Jan Tomajko (Olomouc): "Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů. Vyhrávali jsme souboje, byli jsme více na puku. To určilo ráz zápasu, dali jsme pěkné branky, jsme za to rádi. Trošku jsme se rozstříleli, snad to bude pokračovat, ale musíme zůstat na zemi a dobře se připravit na Hradec Králové, který nás čeká v neděli. Řípa byl otřesený po souboji u mantinelu, uvidíme, jak to bude vypadat."
Zdeněk Moták (Sparta): "Domácí hráli výborně. Byli u všech puků dříve, bojovali, měli nasazení, vycházelo jim to i hokejově. My jsme byli špatní a v žádném hokejovém parametru jsme se jim nevyrovnali. Od nás to byl velmi špatný výkon a musíme se z toho poučit." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články