Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Olomouc si ze Zlína přivezla všechny body a posunula se už na šesté místo

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 20. kole extraligy na ledě Zlína 3:1 a přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Hanáci o své výhře rozhodli ve třetí třetině, ve které se střelecky prosadili Vilém Burian a Jakub Herman. Domácí Zdeněk Okál měl v 57. minutě šanci vyrovnat z trestného střílení, ale brankáře Branislava Konráda nepřekonal.

Utkání Zlín - Olomouc
zdroj: facebook Aukro Berani Zlín

Úvod utkání byl spíše opatrný a diváci viděli větší šance až v polovině třetiny. Nejprve hostující Skladaný obral o puk Ondráčka, brankáře Kašíka však překonat nedokázal. Následně mohl poslat Berany do vedení Roberts Bukarts, i jemu ale vystavil parádním zákrokem stopku brankář.

Další zaváhání Zlínských v obraně už ale změnu stavu znamenalo. V 16. minutě domácí zazmatkovali v rozehrávce, Klhůkova nahrávka prošla až na zadní mantinel, odkud se puk odrazil před branku a Knotek otevřel skóre.

Na začátku druhé třetiny měl na holi vyrovnání Sedláček, před odkrytou brankou ale nezvládl zakončit. To se Zlínu povedlo až ve 33. minutě při přesilové hře. Okál přihrál Fořtovi, který bekhendem překonal Konráda. Vedení zpět si mohli Hanáci vzít záhy, Jakub Galvas se v samostatném úniku už dostal s hokejkou za Kašíka, do branky ale kotouč nedopravil.

Do vedení se mohli Berani dostal v úvodu třetí dvacetiminutovky, v početní výhodě ale neuspěli. Skóre se neměnilo ani při dvou přesilovkách hostů. V 53. minutě se ale hosté podruhé prosadili. Domácí nezvládli situaci v obranném pásmu, Herman si vyměnil puk s Burianem, který v koncovce nezaváhal.

Rozhodnout mohl Knotek, jenomže ve své šanci neuspěl, a tak se spustil tlak Zlína. Nejprve Šťastný neproměnil svou možnost, poté mohl po faulu Jakuba Galvase vyrovnat z trestného střílení Okál. A tak se opět prosadili Hanáci. Ondruškova rána se od zadního mantinelu odrazila přímo na hůl zakončujícího Hermana, který definitivně zajistil hostům tři body a posun na šesté místo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Olomouc

Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) 

Branky a nahrávky: 33. Fořt (Okál, O. Veselý) - 16. J. Knotek, 53. Burian (Herman, Skladaný), 58. Herman (Ondrušek, Houdek). Rozhodčí: Hejduk, Kika -  Hlavatý, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3530.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Řezníček - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Mráz, Strapáč - Buc, Herman, Roman Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták. 

Martin Hamrlík (Zlín): "Byli jsme více než tři čtvrtiny zápasu lepším celkem, o to více nás prohra mrzí. Bohužel jsme nedali góly, neboť brankář soupeře byl bezchybný. Na tu hrůzu, co jsme hráli s Jihlavou, byl náš výkon nyní zcela odlišný, ale paradoxně jsme zůstali bez bodů. Nemůžeme ale nic říci, nedali jsme branky a proto jsme prohráli."

Jan Tomajko (Olomouc): "Pro nás jsou tři body jako by nám spadly z nebe. Zlín hrál výborně, dobře bruslil, byl lepší v osobních soubojích a první dvě třetiny nás jasně přehrával. Ve třetí třetině se to vyrovnalo a hodně nás podržel brankář Konrád. Tři body po takovém průběhu zápasu jsou nádhera." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články