Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Olomouc si veze z Karlových Varů tři body, pátou nulu v sezoně uhájil Lukáš

Pamatujete si v září na potíže s rolbou, které zápas Karlových Varů s Olomoucí odložily? Tehdy se Hanáci vraceli dlouhou cestu zpět s prázdnou, stejně jako z listopadové dohrávky tohoto zápasu, kterou prohráli 2:3. Až nyní v utkání 30. kola extraligy se Mora dočkala a uspěla po výsledku 3:0. Západočeši nedosáhli doma na body počtvrté za sebou, brankář vítězů Lukáš uhájil pátou nulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Olomouc

Po sérii neúspěchů sáhli trenéři karlovarské Energie razantním způsobem ke změnám v sestavě, kde oproti předchozím zápasů nezůstala prakticky žádná z útočných formací ve stejném složení. Zároveň se dnes také domácím fanoušků představila již druhá akvizice z Finska, a to útočník Juusola, který nastoupil ve třetí formaci společně s Grígerem a Kofroněm.

Tým Energie sice začala aktivněji, když si v úvodních osmi minutách vytvořil dvě slibné příležitosti Gríger, avšak bez brankového efektu. Na druhé straně to byla Olomouc, která v 10. minutě prakticky z prvního vážnějšího výpadu otevřela díky Nahodilově bekhendové dorážce skóre.

Po sérii vyloučení, kdy domácí dostali šanci hrát 21 sekund ve čtyřech proti třem, se na konci úvodního dějství dostali ke slovu opět hráči z Hané - ve 20. minutě nahození Pláška od modré čáry šikovně za Lukešova záda tečoval Navrátil a po potvrzení jeho zásahu videorozhodčím mohli hosté slavit navýšení vedení na dvě branky.

Karlovarským hráčům ve druhé třetině nedodala potřebný herní impulz ani výměna brankářů, když Lukeše vystřídal Habal. Oku nepříliš lahodící hra, jež byla rozkouskována častými vyloučeními a řadou šarvátek z obou stran, pokračovala i v této části hry.

Hráči Energie marně dobývali obranný val hostů ve středním pásmu a když už prošla Rachůnkova střela k brance Lukáše, zastavila ji pravá tyč. Na druhé straně svěřenci kouče Tomajka opět z minima vytěžili maximum. Ve 37. minutě krátkou přesilovku čtyř proti třem bleskově využil Knotek po ideální Nahodilově nahrávce.

S přehledem hrající Olomouc v čele s výborným Lukášem v brance a také díky obětavé hře v obranném pásmu si ve třetí třetině tříbrankové vedení již s přehledem pohlídala a nedala domácím šanci utkání nějakým způsobem zdramatizovat.

30. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Orsava, Mareš), 20. Navrátil (Plášek, Mareš), 37. J. Knotek (Nahodil, Orsava). Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2803.

Sestavy:

Karlovy Vary: Š. Lukeš (21. Habal) - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Koffer, Hladonik, T. Rachůnek - Kofroň, Gríger, Juusola - Kružík, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Olomouc: Lukáš - T. Galvas, Ondrušek, A. Rutar, Mareš, Řezníček, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Orsava, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - Olesz, Strapáč, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články