Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomouc si poradila se Zlínem, Pardubice schytaly debakl v Karlových Varech

Olomouc/Karlovy Vary - Hanácká Mora zvítězila ve čtvrtém kole play-out nad Zlínem 4:2 a na čele tabulky soupeři odskočila na pětibodový rozdíl. Výhru zařídil dvěma góly Marek Laš. Ve druhém utkání skupiny o umístění nezvládly Pardubice odvetu s Karlovými Vary a Energii podlehly vysoko 2:7, když v polovině utkání vedli Západočeši už 5:1. Dynamo tak skončí v tabulce na posledním místě.

Utkání Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Laš řídil olomoucký triumf nad Zlínem

"Jsem spokojený, že jsem dal dva góly. Výsledkově to je určitě povedený zápas. Jsme rádi, že padly nějaké góly, a snad se to líbilo i lidem a bavili se. Není jednoduché hrát takový zápas, člověk se musí namotivovat. My i soupeř to chceme dohrát nějak seriózně," řekl po utkání Laš.

Již třetí minuta přinesla první olomouckou branku a premiérový kanadský bod pro obránce Rutara, mládežnického reprezentanta ve službách Kohoutů. Ten v přesilovce nahodil puk na branku a v pravém kruhu ho Laš tečoval za záda sedmnáctiletého gólmana Hufa, který v nejvyšší soutěži debutoval.

Zlín vstoupil mírně aktivněji do druhé třetiny zápasu, který při pozvolném tempu a slabším důrazu obou mužstev nabízel řadu šancí. Berani se prosadili v 23. minutě, když vykombinovali olomouckou obranu a do poloodkryté klece uklidil kotouč Žižka.

V 31. minutě využili Hanáci i druhou přesilovku v zápase. Přihrávkou zpoza branky vybídl Skladaný ke skórování beka Ondruška, který tutovkou nepohrdl. Tak úspěšný už nebyl o dvě minuty později Mrázek, v samostatném úniku jej zlínský Huf betonem vychytal.

Třetí třetinu odstartovala Olomouc gólem už po minutě hry. Spolupráci s Holcem zužitkoval Laš, který měl za další dvě a půl minuty blízko k hattricku. Zlín se snažil prosadit individuálně, ale Falter v brance Kohoutů byl pozorný. Na druhé straně Olomouckým chyběla v nadějných momentech přesnost, neuspěli tak Mrázek ani Holec.

Zlín dokázal pět minut před koncem řádné hrací doby ještě zkorigovat na 2:3. S Žižkovým pokusem si ještě Falter betonem poradil, ale puk dorazil do olomoucké branky Bukarts. Pojistit výhru Hanáků mohl opět Mrázek, po Kotalově střele ale znovu ve vyložené šanci zklamal. Hosté zkusili v závěru power play, ale do jejich prázdné branky se od modré čáry 67 vteřin před koncem trefil Eberle.

Pardubice v Karlových Varech propadly

"Vůbec jsme nečekali, že to dneska pro nás dopadne takto přesvědčivě. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit tolik branek. Doufám, že nám to opět zvedne sebevědomí do dalších důležitějších zápasů," řekl po utkání Gríger.

Poslední vzájemný souboj Karlových Varů a Pardubic před bojem o záchranu začal nešťastně, když po nenápadném souboji u mantinelu zůstal po 23 vteřinách ležet na ledě otřesený Vachovec, pro kterého tím zápas skončil.

První větší příležitost si vytvořil domácí Gríger, na druhé straně mohl otevřít skóre Beran. Energie se pak ubránila při trestu Skuhravého a po trestech pro Ovčačíka a Chaloupku hrála 111 vteřin v pěti proti třem, ale neuspěla.

Skóre ve prospěch domácích se nakonec změnilo v závěru úvodní třetiny hned dvakrát. V 19. minutě překonal Hübla bekhendovou střelou z prostoru před brankou Davídek a za 50 vteřin si Flekovo nahození srazil do vlastní branky Havlík.

Hned po 21 vteřinách druhého dějství znovu udeřili domácí, po Rachůnkově přihrávce skóroval Gríger. Domácí tým opanoval led v KV Aréně a pokračoval v brankových hodech. Ve 24. minutě při Nahodilově vyloučení po akci na jeden dotek využil přesilovku Tomeček.

Pardubice se také dočkaly branky, když v 27. minutě tečoval Zídkovo nahození Špirko. Snahu Dynama o další zkorigování nepříznivého stavu přibrzdila v 31. minutě pátá branka, kdy se ve vlastním oslabení po samostatné individuální akci trefil Stloukal.

Karlovy Vary byly při chuti. V 46. minutě zužitkoval Flek ideální Duškovu přihrávku a pak využil přesilovku pět na tři střelou nad Hüblovo pravé rameno Gríger. Debakl Pardubic alespoň zmírnil po individuální akci Beran.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Olomouc - PSG Zlín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Laš (Rutar, Ondrušek), 31. Ondrušek (Skladaný, Laš), 41. Laš (Holec), 59. Roman Vlach (Eberle) - 23. Žižka (P. Holík, Kovařík), 56. Bukarts (Žižka, Ostřížek). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 2147.

Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar (30. Spurný), Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Holec, Laš - Fořt (41. Kotala), P. Mrázek, Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zlín: Huf - Ferenc, Žižka, Matějíček, Gazda, V. Zadražil, O. Horák - Kovařík, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Honejsek - J. Ondráček, M. Kratochvíl, O. Veselý - Ostřížek, Goiš. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Davídek (Skuhravý, Gríger), 20. Flek (Sičák, Dušek), 21. Gríger (T. Rachůnek, M. Rohan), 24. V. Tomeček (T. Rachůnek, Flek), 31. Stloukal (M. Rohan), 46. Flek (Dušek), 53. Gríger (Rýgl) - 27. Špirko (Zídek), 48. M. Beran (Ščotka). Rozhodčí: Bejček, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:10, navíc Panna, M. Beran (oba Pardubice) oba 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0 Diváci: 1874.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák, Weinhold - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Dušek, O. Beránek - Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Pardubice: J. Hübl - Trončinský, Ovčačík, Nedbal, Chaloupka, L. Havlík, Ščotka, od 21. navíc Zajíc - P. Sýkora, Poulíček, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, Panna - Bárta, Nahodil, M. Beran - Zídek, T. Kaut, Starý - od 21. navíc Špirko. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů po utkání 4. kola skupiny o umístění v hokejové extralize HC Olomouc - PSG Zlín:

Jan Tomajko (Olomouc): "V play-out nastupuje spousta hráčů, kteří by jinak nenastupovali, kdyby byla baráž nebo play-off. Určitě nezklamali, jsou příslibem do budoucna. Tyhle zápasy jim pomáhají dostat se do dospělého hokeje. Vítězství nás těší. Na to, že je to play-out, přišlo docela hodně diváků, snad jsme je nějakým způsobem potěšili."

Martin Hamrlík (Zlín): "Mrzí nás, že jsme prohráli. Na druhou stranu bychom nikdy neměli příležitost vidět v takových zápasech tolik nových hráčů. Děláme si o nich obrázek, chtěli jsme je vidět. Je to pro ně i pro nás obrovská zkušenost. Chtěl bych pochválit Dana Hufa, byl to jeho první start za muže a odchytal to výborně. Jedenácté nebo dvanácté místo pro nás nic neřeší. Po záchraně pro nás motivace rapidně spadla a pojali jsme to jako zkušební období pro mladé hráče, ale vždycky chceme vyhrát."

Hlasy trenérů po utkání 4. kola skupiny o umístění v hokejové extralize HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice:

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Důležitý byl závěr první třetiny, kdy jsme dali trošku se štěstím dva góly. Řekli jsme si, že se budeme cpát do brány. Když tam jdete, tak se k vám puky mohou odrazit. Bylo dobré, že na začátku druhé třetiny jsme dali třetí gól. Musíme kluky pochválit, dnešní zápas odpracovali dobře. Všechno, co jsme si řekli, tak jsme víceméně splnili. Jsme rádi, že jsme dneska vyhráli."

Otakar Janecký (Pardubice): "Začátek nebyl z naší strany špatný, potom jsme si dali vlastně dva góly sami a pak už byl zápas jasně v otěžích domácích. Ať jsme potom dělali, co jsme dělali, tak na co jsme sáhli, to se nám nedařilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články