Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Olomouc se vrátila k tomu, co ji zdobilo. Jsme rychlí a přímočaří, zní z týmu

Olomouc se rozjela, z posledních sedmi utkání zvítězila šestkrát. Dobrou formu potvrdili Hanáci i výhrou v dohrávce 16. kola extraligy na ledě mistrovské Komety (3:2). Z týmu trenérů Jana Tomajka a Zdeňka Motáka vyzařuje pohoda a sebevědomí. V čem tkví současné kouzlo dobrých výkonů?

Slavící hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Co se dá k výhře říci? Je to ohromné. V posledních zápasech jsme si osvojili styl, který potřebujeme hrát," řekl s úsměvem na tváři třicetiletý obránce Olomouce Jan Jaroměřský.

Nepřemýšlel dlouho nad otázkou, co za touto změnou stojí. "Nikdo nechce prohrávat. Sedli jsme si a řekli, že by to tak dál nešlo. Trenéři nám vtloukají do hlavy, že se nemáme bát a máme mít sebevědomí. Nechceme se pohybovat ve spodních příčkách. Změnili jsme trošku tréninky. Naše hra je přímočará, rychlejší. Velmi dobře bruslíme," vyjmenoval Jaroměřský hlavní prvky úspěchu.

Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu o dění v extralize i NHL:

"Ostatní týmy mají proti nám problémy, když tak hrajeme. Podobný styl byl v Olomouci i v minulosti. Jsem rád, že jsme se k němu vrátili. Tohle nás vždycky zdobilo," dodal zadák, který hraje v Olomouci už čtvrtou sezonu.

Kometu srazil špatný vstup do utkání, ve kterém nabídla soupeři téměř minutovou přesilovku pět na tři. "Doma mělo Brno proti nám vždy dobré nástupy. Počítali jsme s tím. My jsme se ale v posledních zápasech v tomto směru zlepšili. Pomohl nám i soupeř, který udělal hloupé fauly, a my získali dvoubrankový náskok. Byla to ohromná psychická výhoda. Takže nás ani neznervóznělo, když Brno po našem chvilkovém výpadku vyrovnalo. Třetí třetinu jsme odehráli perfektně," řekl Jaroměřský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Olomouc

"Navykli jsme si hrát hokej, který po nás chtějí trenéři. Bruslíme lépe než soupeři, kteří mají problémy s rozehráním. V tom je to tajemství," doplnil Jaroměřský. Výkony obou soupeřů na ledě jeho slova potvrzovaly. Brňané za Hanáky rychlostně zaostávali. "Nemyslím si, že by Kometě chyběla rychlost. My jsme ale rychlejší. A byli jsme v posledních zápasech rychlejší i proti jiným týmům. Takže to není pro Brňany žádná ostuda, že byli pomalejší," řekl Jaroměřský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články