Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc se bude přetahovat ve středu tabulky s Brnem, Pardubice touží bodovat

O co půjde v 29. extraligovém kole? Hokejisté Liberce a Hradce Králové budou mít příležitost přiblížit se jako hlavní pronásledovatelé vedoucímu Třinci, na který oba týmy shodně ztrácejí osm bodů. Bílé Tygry čeká duel v Chomutově, Mountfield se představí ve Zlíně. Hrozivou sérii 12 porážek budou chtít přetnout poslední Pardubice, jimž se postaví Litvínov. Soubojem tabulkových sousedů bude zápas v Olomouci, kde se budou pátí Hanáci přetahovat o body s obhájcem titulu Brnem, jemuž patří šestá příčka. Přímý přenos utkání Olomouc – Kometa sledujte od 17:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Olomouc - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

V domácím prostředí se Olomouci proti Kometě daří  porážka 1:2 v nájezdech byla před třemi měsíci první po sérii pěti výher. Hostům bude z osobních důvodů scházet ofenzivní hvězda Plekanec.

V sestavě Pirátů by se mohl v duelu s Libercem díky měsíční zkoušce objevit ruský obránce Antropov. Severočeši už sice nejsou poslední, ale na desítku mají propastné manko 17 bodů. "Říkali jsme si, že odlepení ode dna je takový první bod, který jsme chtěli udělat. Dalším je získat šest bodů za týden. Nestačí dělat tři nebo dva body za víkend, to je v naší situaci prostě málo," uvedl obránce Stanislav Dietz.

Liberečtí o víkendu trénovali, na Štědrý den měli volno. "Každý si chce Vánoce trochu užít, na druhou stranu jsme profesionálové, takže není čas na to, abychom jedli čtyři dny bramborový salát a poté se nemohli hnout," prohlásil gólman Roman Will. Jeho tým je nejlepší v soutěži v bilanci domácích utkání, zato v tabulce venkovních zápasů je až jedenáctý. Za posledních šest duelů v arénách soupeřů si Liberec připsal pouze bod.

Zlín po čtyřech porážkách v řadě vypadl z desítky, až při posledním vystoupení v Litvínově vstřelil více než dva góly. Přesto Berani prohráli 3:5. "Trápíme se v produktivitě, ve druhé třetině jsme tam přitom měli několik vyložených šancí. Neproměníme bohužel ani přesilovku pět na tři," povzdychl si zlínský kouč Robert Svoboda.

Rozjetý Hradec a zamrzlé Pardubice

Hradec Králové se naopak pokusí navázat na šňůru pěti vítězství, přičemž za poslední tři utkání inkasovali Východočeši dohromady pouze dva góly. Mountfield je za druhými Bílými Tygry jen vinou horšího skóre.

Pardubice prožívají mimořádně těžké časy. Dynamo je na chvostu extraligového pelotonu a změnu kurzu nepřinesla ani trenérská výměna. Nově sestavený realizační tým v čele s hlavním koučem Ladislavem Lubinou zatím dohlížel ze střídačky na čtyři zápasy a Dynamo v nich neuhrálo ani bod při skóre 7:16.

Dalším pokusem k ukončení série proher bude domácí zápas proti Litvínovu, v jehož sestavě by neměla chybět čerstvá posila. Tou je obránce Piché. Třicetiletý Kanaďan bude v zadních řadách Vervy měsíc hostovat z Hradce Králové.

Bitvu tradičních soků nabídne měření sil mezi sedmou Plzní a osmou Spartou. V pátečním posledním kole před Štědrým dnem vyšly oba celky, které v tabulce dělí jen bod, naprázdno. Pro domácí je zásadní zprávou z posledních dnů setrvání útočníka Jana Kováře. Škoda ve vzájemných kláních bodovala sedmkrát za sebou, z toho pětkrát vyhrála.

Mladá Boleslav bude hájit posun do desítky po plném bodovém zisku z posledních dvou zápasů v utkání s Vítkovicemi. "Posun na desáté místo je fajn, ale pořád máme oproti většině týmů odehraných několik zápasů navíc, takže doufám, že se nám bude dařit i nadále," připomněl útočník Dominik Pacovský.

Ostravané nedávnou sérii pěti porážek napravili zatím dvěma vítězstvími. "Asi se budu opakovat, ale znovu připomínám, že co si nenahrajeme v tomto vánočním a novoročním období, to pak budeme těžko dohánět a bude nám chybět," zdůraznil kouč hostů Jakub Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články