Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Olomouc prohrála poosmé v řadě, Pardubicím podlehla o gól

Olomouc - Olomouckým hokejistům se čím dál více vzdaluje vidina play-off. Mora prohrála své osmé utkání v řadě, když Pardubicím podlehla 1:2. Východočeši tak vybojovali důležitou výhru v boji o přímý postup do vyřazovací fáze a na sedmou Plzeň mají na šestém místě náskok již sedmi bodů. O vítěznou branku se postaral v první minutě druhé třetiny Nahodil.

Hosté se mohli dostat do vedení ve čtvrté minutě, kdy po Škůrkově chybě ujel Tybor, ale na brankáře Vošvrdu blafákem nevyzrál. Olomouc měla možnost v polovině úvodní části, kdy při hře čtyř proti čtyřem po kombinaci Houdka a Skrbka zakončoval osamocený Buc, minul však Kristanovu branku.

Ve 13. minutě trefil Tybor v přesilovce po kombinaci jen boční síť, ale o minutu později už Pardubice vedly. Po Semorádově průniku a střele dorazil puk za Vošvrdova záda Kaut. Na konci úvodní části měl dvě šance olomoucký Diviš, ale Kristan držel čistý štít.

Po 25 vteřinách druhého dějství hosté šťastně zvýšili. Nahodil přihrával na najíždějícího Špačka a Rác si srazil puk do vlastní branky. Olomouc se mohla vrátit do hry při vyloučeních Čutty a Kauta, ale Marosz ani Dlouhý své šance v přesilovkách nevyužili. Ve 39. minutě při Rachůnkově trestu pomohla domácím tyč po ráně kanonýra Sýkory.

Olomouc se ani ve třetí třetině dlouho nedokázala dostat k většímu ohrožení Kristanovy branky a nepomohla jí k tomu početní výhoda. Ve 49. minutě navíc nedokázal Rachůnek proměnit trestné střílení. Domácí se prosadili až v 55. minutě, kdy se trefil v přesilovce pěti proti třem od modré čáry Houdek. V pokračující přesilovce trefil z úhlu boční síť Dlouhý. Necelé dvě minuty před koncem zkusili domácí power play, ale skóre už se nezměnilo. Neuspěl hostující Tybor a ani domácí tlak nezužitkovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Olomouc - Pardubice

HC Olomouc - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávka: 55. Houdek (Vyrůbalík, Herman) - 14. Kaut (Semorád), 21. Nahodil. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3968.

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Rašner - Rác, Marosz, Buc - T. Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, J. Knotek, Cibák - Jergl, Diviš, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Gregorc, Čutta, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Semorád, Kaut, Cetkovský - Půhoný, M. Špaček, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Petr Fiala (Olomouc): "Dneska bylo vidět, že hráči bojují s psychikou a chybí jim klid. I když jsme prohrávali 0:2, tak jsme nerezignovali a postupem času jsme si vypracovávali šance. Měli jsme tam nájezd a závěr jsme zdramatizovali. Byly tam dvě šance na vyrovnání, ale Pardubice také mohly rozhodnout. Za bod bychom byli přešťastní. Naštěstí je reprezentační pauza, věřím, že se zkonsolidujeme."
Miloš Říha mladší (Pardubice): "Hráli jsme v Olomouci minule před reprezentační pauzou, nepovedlo se nám to a podle toho jsme se připravili na dnešní duel. První třetinu jsme odehráli nejlépe, ale nebyli jsme tak úspěšní v přesilovkách. Pak jsme si dělali problémy zbytečnými chybami a vyloučeními. Naštěstí jsme to ustáli jen s jedním gólem. V Olomouci se hraje těžce i přes nynější stav, takže jsme rádi za tři body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články