Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc přetlačila Karlovy Vary 3:0, Konrád má druhou nulu

Olomouc - V nervózním utkání plném vyloučení rozhodli hokejisté Olomouce o vítězství ve druhé dvacetiminutovce, když se proti Karlovým Varům postupně prosadili Mikúš, Holec a Rác. Brankář Branislav Konrád si připsal u druhé nuly v sezoně 18 úspěšných zásahů. Výsledek 3:0 posunul Hanáky na devátou pozici, naopak Západočeši zůstávají i po 17. kole poslední a na tříbodové vítězství čekají čtyři zápasy.

Branislav Konrád
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Oba týmy po porážkách v předchozím kole pozměnily sestavy. Očekávaný úvodní tlak Olomouce hned nepřišel, Karlovy Vary byly nebezpečné v brejcích a více než Závorka byl v permanenci v úvodní pětiminutovce domácí brankář Konrád.

V páté minutě ale mohli jít do vedení domácí, když nejprve Holec nedorazil sám před Závorkou vyražený puk a v dalším střídání netrefil odkrytou prázdnou branku Skladaný. Další velká šance Kohoutů přišla v samotném závěru třetiny, Eberle ale trefil tyč.

Druhá třetina začala trestem pro domácí a Konrád se musel činit při střelách Mullana a Sičáka. V přesilovce Olomouce pak netrefil odkrytou branku Varů Strapáč. I Energie trefila tyčku, když v oslabení málem potrestal chybu Jaroměřského Harkabus.

V polovině utkání šla Olomouc do vedení ve dvojnásobné přesilovce, když se přesnou trefou prosadil Juraj Mikúš. V pokračující klasické početní převaze se parádně pod horní tyč trefil z úhlu Holec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Karlovy Vary

"Konečně jsme se prosadili v přesilovkách. Hodně důležitá byla i třetí branka, protože kdyby to bylo o dvě branky, tak by Karlovy Vary byly pořád v zápase. Takto už nebyly tak nebezpečné," řekl Miroslav Holec. Necelé dvě minuty před druhou pauzou našel přesně před brankou Skladaný volného Ráce, který svojí první brankou v sezóně zvýšil na 3:0.

"Dnes rozhodly naše proměněné přesilovky, pomohly nám vyhrát zápas. Vary měly ve druhé třetině jednu velkou šanci za stavu 0:0 a nedaly. My jsme měli štěstí, pak jsme tomu šli naproti," uvedl trenér domácích Jan Tomajko.

Třetí dějství odstartovala dělovka Staňka od modré, kterou zastavila horní tyč karlovarské branky. V další velké šanci zastavil střelu Knotka betonem Závorka. Energie se v útoku na dlouho odmlčela, až v 50. minutě mohl snížit Rachůnek. Do jeho rány z mezikruží se obětavě vrhl obránce Ondrušek. V závěru si Hanáci výhru hlídali, stejně jako čisté konto pro Konráda.

Olomouc si tak připsala druhou výhru z posledních osmi zápasů, Karlovy Vary dále čekají na první výhru na kluzištích soupeřů v sezoně. Energie je tak i nadále poslední.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. J. Mikúš (Laš), 32. Holec (Eberle, Houdek), 39. Rác (Skladaný). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda - Komárek, Vengřín. Vyloučení: 7:11, navíc Vyrůbalík - Dujsík oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4127.

Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - Rác, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Matai, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Kindl, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Davídek - Flek, Gríger, Harkabus - Gorčík, Stloukal, Mullane. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Jan Tomajko (Olomouc): "Dnes rozhodly naše proměněné přesilovky, pomohly nám vyhrát zápas. Vary měly ve druhé třetině jednu velkou šanci za stavu 0:0 a nedaly. My jsme měli štěstí, pak jsme tomu šli naproti. Ve třetí třetině jsme se snažili držet vedení a hlídat čisté konto. V Pardubicích jsme hráli špatně, asi možná nejhůře v celé sezoně, proto to byl dnes pro nás šestibodový zápas a jsme rádi, že jsme jej vyhráli."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Přežili jsme se štěstím první třetinu, kdy byl tlak soupeře znatelný. Pak zápas sklouznul k mnoha vyloučením a my jsme si to prohráli vlastní nedisciplinovaností. Nabídli jsme soupeři šest přesilovek a jednu dvojnásobnou. Na to v současné době nemáme, abychom toto dokázali přežít. Máme mladé mužstvo, které když nedá šance, tak nezkušeností zápasy prohrává."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články