Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olomouc přerušila šňůru porážek. Hanáci těžili v Karlových Varech z přesilových her

Po čtyřech prohrách znovu zabrali a pomohly jim k tomu početní výhody. Hanáci zvítězili v 17. kole extraligy v Karlových Varech těsně 3:2 zejména díky dvěma gólům v přesilovkách po trefách Nahodila se Škůrkem, vítěznou branku obstaral Klimek. 

Utkání Karlovy Vary – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Domácí do utkání vstoupili lépe a ve třetí minutě se ujali díky tečovanému nahození obránce Stříteského vedení. Poté, co pak nevyužili přesilovku, převzali Hanáci otěže a na Novotného se valil jeden útok za druhým.

Největší z řady šancí si vytvořil v deváté minutě Nahodil, který se po akci na jeden dotek ocitl sám před karlovarským gólmanem. V podobné situaci se o chvíli později neprosadil ani Olesz po Křemenově chybě, takže Novotný držel těsné vedení Energie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Olomouc

"Dnes jsme v první třetině začali dobře, měli jsme hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Karlovy Vary z první střely daly gól," myslel si o utkání trenér Olomouce Jan Tomajko.

Olomouc se dočkala vyrovnání ve 24. minutě při vyloučení Stříteského, při kterém po Oleszově střele úspěšně dorážel Nahodil. Vzápětí šel pykat Polák a obránce Škůrek otočil stav.

"Utkání jsme dnes nezačali špatně, povedlo se nám vstřelit úvodní branku. Potom jsme ale měli tři oslabení, která nás trošku srazila. Soupeř měl v té chvíli více ze hry, ve druhé třetině byla z naší strany opět řada vyloučení a soupeř dvě přesilovky využil," řekl kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý.

Co hýbalo děním v Karlových Varech? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Zisk bodů jsme hostům umožnili kvůli našim zbytečným vyloučením, která rozhodla o celém utkání. Ačkoliv jsme do utkání dobře vstoupili, tak zbytečnými fauly jsme dostali hosty do hry. V divoké druhé třetině jsme neudrželi nervy a v přesilových hrách se dnes zápas rozhodl. Tam byl soupeř dnes úspěšnější, proto vyhrál," uznal domácí lodivod Tomáš Mariška.

Za tři minuty Vondráček po nezištné přihrávce Koblasy využil přečíslení dvou na jednoho a vyrovnal. Radost Západočechů však trvala pouhých 43 vteřin, protože vedení Olomouci vrátil po Strapáčově střele Klimek.

Zvýšená aktivita Západočechů ve třetí třetině již k vyrovnávací brance nevedla, a to i přes stoprocentní šanci Grígera, jenž v 49. minutě netrefil odkrytou část Konrádovy branky. Stav nezměnila ani minutu a půl trvající power-play domácích v závěru.

17. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Stříteský (Skuhravý), 28. Vondráček (Koblasa, Šenkeřík) - 24. Nahodil (Olesz, Irgl), 25. Škůrek (Irgl, Nahodil), 29. Klimek (Strapáč, Dujsík). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc Plutnar, Skuhravý (oba Karlovy Vary). Využití: 0:2. Diváci: 4278.

Sestavy: Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrůšek, Dujsík, Švrček, Valenta - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - Hecl, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články