Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Olomouc potvrzuje výtečný start. Na ledě Motoru zvládla prodloužení

Hanáci se drží i po šestém kole v top čtyřce extraligy. Olomoučtí hokejisté sice na ledě Českých Budějovic prohrávali, ale nakonec zápas dovedli k vítězství 2:1, když v prodloužení rozhodl přesilovkovým gólem Jiří Ondrušek. Motor prohrál potřetí v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Olomouc

Jihočeši se do domácího prostředí vrátili po porážkách v Mladé Boleslavi a v Hradci Králové. Do první slibné šance se dostali hosté, Kuncovi ale ve 4. minutě v zakončení stihl zabránit Vráblík.

Oba týmy mohly otevřít skóre v první třetině v přesilových hrách, Motor ale nedokázal potrestat tři fauly soupeře, Hanáci dva prohřešky proti pravidlům domácích.

Ve druhé části převzali střeleckou aktivitu českobudějovičtí hráči, Konrád v brance Olomouce byl ale stejně jako na druhé straně Hrachovina pozorný. Skóre se mohlo změnit ve 37. minutě, kdy v přesilové hře dostal puk za čáru bruslí Tomeček. Rozhodčí však po kontrole u videa gól neuznali. V pokračující početní výhodě se ale domácí přece jen dočkali. Pech připravil branku pro Gulaše.

V závěrečné dvacetiminutovce si další úspěšný obranný zákrok připsal Vráblík, který zabránil v zakončení Káňovi. Hosté stupňovali tlak, ale jejich akcím chyběla větší hokejovost. Pěknou kličku na útočném modré čáře vymyslel domácí Hovorka, následnou střelou však nezměnil skóre.

Při hře čtyři na čtyři se ocitl v úniku olomoucký Kusko, ale nevyzrál na Hrachovinu. Vyrovnat se hostům podařilo v 51. minutě, kdy se po ataku na českobudějovického Pecha dostal k volnému puku Škůrek a prostřelil brankáře soupeře.

I přes několik šancí se duel dostal do prodloužení, ve kterém byl vyloučen Valský a Olomouc přesilovku v závěru využila. Zápas rozhodl kapitán Ondrušek.

HC Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1- 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Gulaš (Pech, Dzierkals) - 50. Škůrek (Nahodil, Rašner), 64. Ondrušek (Klimek). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Zíka, Rampír. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 5628.

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina - Štencel, Vráblík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík - Gulaš, Pech, Přikryl - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, Toman, Strnad - Doležal, Koláček, Tomeček. Trenér: Modrý.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kunc - Strapáč, Anděl, Kusko. Trenér: Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články