Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouc poprvé po deseti zápasech nebodovala, sérii uťala Sparta

Olomouc - Fantastickou sérii olomouckých hokejistů, kteří bodovali v každém z posledních deseti utkání, ukončila Sparta. Pražané na ledě Hanáků zvítězili 3:1, když vítězný gól vstřelil Hrbas na začátku třetí třetiny. Po gólu a asistenci si připsal Jaroslav Hlinka, dvakrát na gól přihrál Daniel Přibyl. Sparta se tak udržela na špičce tabulky a na čele extraligy může vystřídat Liberec, pokud Severočeši nezvítězí v normální hrací době nad Kometou.

Utkání Olomouc - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Trenéři Olomouce poprvé v sezoně postavili útočníka Pekra. V sestavě Sparty se v brance místo poslední dobou často chybujícího Pöpperleho objevil olomoucký odchovanec Lukáš. První šanci měl hostující Buchtele, když obešel Rašnera a bekhendem vyzkoušel Konráda.

V páté minutě šli do vedení Kohouti. Ondrušek se protáhl podél mantinelu, bekhendem vystřelil a Lukášův beton našel volného Hermana, který v pohodě dorazil. V 16. minutě Sparta vyrovnala. Střela Emingera od modré čáry byla tečovaná a Konrád neměl šanci. Nedlouho před přestávkou měl další šanci Přibyl, jenže přestřelil.

Druhá část začala stejně jako první, tedy šancí Buchteleho. Konrád jeho ránu vyrazil maskou. Na druhé straně nezvládl bekhendový blafák sám před Lukášem Laš a pak sparťanský gólman vychytal i Mikúše s Jaroměřským. Ve 34. minutě byli dva Kohouti před Lukášem, ale Kafka místo přihrávky na volného Mikúše zvolil sólo zakončení a Lukáš mu střelu chytil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sparta Praha

Olomouc byla ve druhé třetině lepším týmem, Lukáš ale všechny šance pochytal. Ve 37. minutě střílel Laš do odkryté branky a Lukáš posunul branku, za což inkasoval menší trest. Kohouti hráli v závěru druhé třetiny dvě početní převahy, jenže gól z nich nevytěžili.

Třetí dějství začalo dobrou příležitostí Hanáků, když po Kucharczykově střele dorážkou přestřelil odkrytou branku Herman. Na druhé straně se naopak prosadil ranou od modré Hrbas a Sparta vedla 2:1. Ve 47. minutě jeli dva Kohouti na jednoho beka hostí, ale i Mikúš volil střelu místo přihrávky Zemanovi, navíc minul.

V 53. minutě měla velký tlak třetí formace Kohoutů, ale Mikúš trefil jen tyč. Ani zámek při vyloučení Kumstáta ve vyrovnávací branku nevyústil. Dvě minuty před koncem po chybě domácí obrany ujeli Přibyl s Hlinkou a ten rozhodl o tom, že Olomouc zůstala po dlouhé době bez bodu. 

HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Herman (Ondrušek, Kucharczyk) - 16. Eminger (Cingel, Hamilton), 44. Hrbas (J. Hlinka, Přibyl), 59. J. Hlinka (Přibyl). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Houdek - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.
Sparta: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Klimek - A. Kudrna, Černoch, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták. 

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to dobrý zápas, i z naší strany. Proti Třinci se nám dařilo střelecky, proti Spartě to nevyšlo. Měli jsme přes třicet střel, musíme být produktivnější. Nasazení i bruslení bylo od kluků velmi dobré, ve druhé třetině bylo šancí hodně, bohužel to dnes nevyšlo. Sparta byla v koncovce lepší, ale když budeme takto hrát v dalších duelech, budeme body sbírat. To, že jsme nyní nahoře, nijak neřešíme. Bodů bude třeba ještě hodně, na první desítku nějakých 75. Nyní je to zásluha Braňo Konráda, my budeme muset bojovat každý zápas o body dál."
Josef Jandač (Sparta): "Viděli jsme bojovné utkání s dobrým koncem pro nás. Základ vítězství byl ve druhé části, kdy jsme byli pod tlakem, ustáli jsme přesilovky a hodně nás dnes podržel brankář Lukáš. Tomáš Pöpperle měl ty hrubky, nechytal špatně, chtěli jsme mu odlehčit. Honza Lukáš dostal šanci a dnes ji využil. Vždy, když chytal, tak byl nervózní, ale dnes to zvládl. Chytal by i jinde, nešlo o to, že chytal v Olomouci, kde s hokejem začínal a byl tu až do juniorů. U hráčů to bývá, že svému týmu dají gól, on podal proti Olomouci v brance velmi dobrý výkon." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články