Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Olomouc po pěti porážkách konečně zabrala a přetlačila Boleslav

Olomouc - Když Mladá Boleslav v polovině zápasu srovnala na 1:1 zásluhou Hyky, už to mohlo vypadat jako v dalších zápasech posledních týdnů, které Olomouc ztratila. Jenže o pouhých 55 vteřin později se trefil Knotek a vystřelil Moře potřebné vítězství, které ukončilo její sérii pěti zápasů bez výhry. Olomouc se tak posunula na místa zajišťující předkola play-off.

První možnost ke skórování měli Hanáci. Skladaný v páté minutě napřáhl už téměř od červené čáry, Lukáš jeho dělovku vyrazil pouze před dojíždějícího Hermana, který ale opět vyprášil Lukášovy betony. Pět minut před koncem první části hráli při vyloučení Vampoly domácí první přesilovku. A mohli jít i do vedení, kdyby Skladaný lépe trefil parádní přihrávku Juraje Mikúše zpoza branky.

Vampola pak kuriózně znovu fauloval - ještě když stál ve vrátkách trestné lavice - a další početní převahu už domácí využili. Eberle tečoval za záda Lukáše Staňkovu střelu. V závěru třetiny byl blízko ke srovnání Hyka po Klepišově pasu, jenže mířil těsně mimo. A v úplně poslední vteřině mohl zvýšit po Mikúšově výzvě Matai, ani on však nezamířil mezi tyče.

Druhou třetinu začali Kohouti zostra: Laš byl sám před Lukášem, měl ještě možnost nahrát Mikúšovi, volil zakončení, avšak hostující brankář byl opět úspěšnější. Laš měl další příležitost ve 28. minutě, opět byl ale úspěšnější Lukáš a stejně dobře si vedl i při Knotkově dorážce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Mladá Boleslav

Nevyužité šance musely Hanáky mrzet. Ve 32. minutě totiž srovnal při hře ve čtyřech na obou stranách z brejku parádním blafákem Hyka. Olomouc ale už po necelé minutě rychle odpověděla, když Knotek střelou přes beka prostřelil Lukáše.

Ve třetí části pokračovali domácí ve velkém tlaku, vynikající Lukáš odolal dvěma přesilovkám i pokusům Knotka s Eberlem a Jerlgem v rovnovážné hře. Na druhé straně málem srovnal z ojedinělého brejku Jiránek - Konrád zachránil betonem. V závěru už si domácí tým vedení pohlídal a vybojoval kýžené vítězství, na které čekal od začátku října. 

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 17. Eberle (Staněk, Ostřížek), 33. J. Knotek (Rác) - 32. Hyka (Stříteský). Rozhodčí: Pešina, Horák - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4211.

Olomouc: Konrád - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Burian - Fořt, Herman, Skladaný - Jergl, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Mladá Boleslav: Lukáš - Kučný, Trončinský, Stříteský, Voráček, Jan Hanzlík, Kurka, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Hyka, Klepiš, Jonák - L. Pabiška, Žejdl, Pospíšil - Jiránek, Musil. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek. 

Zdeněk Venera (Olomouc): "Bylo to vydřené vítězství, moc jsme ho potřebovali. Zasloužili jsme si dnes po takovém výkonu vyhrát, zlomový byl gól Knotka ihned po vyrovnání Mladé Boleslavi. Góly dáváme ale strašně těžko. Body konečně máme a snad se produktivita zvedne, protože kdybychom dali aspoň jednu šanci, nemuseli jsme se v závěru obávat o ztrátu vítězství. V předchozích duelech jsme hráli dobře, dostávali jsme docela smolné branky. Nějak jsme porážky nepočítali. Když se mužstvo snaží, ale nevyhraje, tak to člověk nehodnotí tak negativně."
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme na půdu mančaftu hrajícího zarputilý hokej, s dobrou obranou, což už nám dělalo problém doma. Začali jsme opatrněji, chtěli jsme, aby Olomouc otevřela hru, herně se to povedlo, ale ani v přesilovkách jsme si šanci nevypracovali. Soupeř nám ukázal, jak ji proměnit a šel do vedení. Ve druhé třetině jsme odešli, soupeř vyhrál zaslouženě, předčil nás bojovností, zarputilostí, hrál srdcem. My jsme podali velmi špatný výkon. Měli jsme snad jen dvanáct střel, takže velká nespokojenost." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články