Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Olomouc neudržela druhé místo, s Hradcem prohrála i napotřetí

Olomouc - Olomoučtí hokejisté nedokázali udržet druhé místo, když doma podlehli Hradci Králové 1:2. Východočeši si připsali třetí vítězství nad Hanáky v sezoně, když zápas otočili ve třetí třetině, a posunuli se nad Moru v tabulce. Výhru Hradci Králové přinesla trefa Rastislava Deje v oslabení.

Do první šance utkání se dostali ve 4. minutě domácí. Lašovo nahození však tečoval Knotek těsně vedle. Stejný hráč se dostal do další příležitosti i při svém dalším střídání, ale sám před brankou prováhal moment překvapení, obrana Mountfieldu včas zasáhla a nenechala domácího Knotka zakončit.

Hosté se poprvé připomněli v 9. minutě. Courchaine nechal svým tvrdým golfákem "rozsvítit" Konrádův semafor. Ve 12. minutě šli do vedení domácí. Tomáš Mikúš se trefil bezprostředně po buly a brankář Kacetl tak inkasoval od Olomouce gól po 132 minutách.

Hradečtí měli šanci v závěru první třetiny, Köhler vybojoval puk na Ondruškovi a Honejsek opět otestoval Konrádovu lapačku. Hned zkraje druhé třetiny hrála Olomouc přesilovku při vyloučení Pláňka a Jaroměřský byl při dorážce blízko překonání Kacetla, ten ale situaci zvládl.

V polovině početní převahy fauloval hradecký Červený a domácí hráli minutu dvojnásobnou přesilovku. Deset vteřin před jejím koncem promáchl sám před Kacetlem Knotek, hosté se ubránili. V dalším střídání, už v rovnovážném stavu, málem zopakovala Zemanova formace signál před prvním gólem, Kafka také rychle pálil na Kacetla. Brankář hostů střelu chytil, stejně jako Mikúšovu dorážku.

Oba týmy si následně vytvořily řadu šancí, druhý gól však diváci viděli až ve třetí třetině a k jejich malé radosti se prosadili hosté. Ve 44. minutě si sjel na Frühaufovo nahození Kudrna a tečí překonal brankáře Konráda. Mountfield pokračoval v tlaku, další gól mohl přidat Bednář, ale neuspěl, stejně jako na druhé straně Rašner a Knotek.

Klíčový moment přišel po Kacetlově trestu v 53. minutě, kdy si domácí vytvořili tlak, ale poté jim ujela dvojice Dej-Kukumberg a po odrazu od Jaroměřského brusle se puk dostal do branky - 1:2. Závěrečnou snahu domácích o vyrovnání zkomplikoval pětiminutový trest pro Skrbka za faul na Köhlera. Hosté tak bez větších problémů duel dovedli do vítězného konce a přeskočili svého soupeře v tabulce. 

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. T. Mikúš (Zeman) - 44. J. Kudrna (Frühauf, T. Knotek), 55. Dej. Rozhodčí: Čech, Hradil - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:5, navíc Skrbek (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3193.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Houdek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharcyzk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Pláněk, Frühauf, K. Pilař, Vašíček, Dietz, Hronek - Šimánek, T. Knotek, J. Kudrna - Dej, Kukumberg, Bednář - Courchaine, Ihnacak, Červený - Beránek, Honejsek, Köhler. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to velice dobrý zápas, mělo to tempo, nasazení. Škoda, že jsme za stavu 1:0 jsme nedali šance, Tomáš Mikúš měl druhý gól na hokejce. Nevyužili jsme také přesilovku pět na tři. Měli jsme dobré přesilovky, ale v té poslední jsme po ztrátě přišli i o bod. Hradec nám moc nesvědčí, dali jsme jim ze tří zápasů jeden gól. Měli jsme třicet střel, ale Kacetl chytal výborně. Štěstí jsme si asi vybrali v minulých zápasech."
Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Do utkání jsme vstoupili dobře, ale inkasovali jsme, dá se říci po standardní situaci a dostali jsme Olomouc na koně. Nebyl to od nás optimální výkon, nedokázali jsme se dlouho prosadit v útočné třetině. Od poloviny zápasu jsme ale začali dobře napadat, přišly šance a ve třetí části i vyrovnání. Trošku jsme od toho pak upustili, aby nám soupeř neujel a paradoxně jsme dali gól v oslabení. Rozhodl asi faul Pavla Skrbka, protože jinak by to bylo ještě těžké. Olomouc hraje bojovně, urputně a šla by ještě za vyrovnáním." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články