Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc našla recept na domácí vítězství, Litvínov porazila 4:3

Olomouc byla v přetahované s Litvínovem šťastnějším týmem. Hanáci zvítězili v duelu 45. kola 4:3 a vyhráli nad tímto soupeřem poprvé v sezoně. Doma uspěli po třech porážkách.

Radost olomouckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Na obou stranách bylo dost nepřesností, na koukání to podle mě moc nebylo. Byl to bojovný zápas, ani jednomu týmu to moc nešlo. My jsme ale získali tři body, tak jsme šťastnější," řekl útočník vítězů Lukáš Klimek.

Domácím vyšel ideálně vstup do utkání. Už v 89 sekundách hry se z předbrankového prostoru prosadil Klimek. O půl minuty později už vedli Hanáci o dvě branky. Po hezké individuální akci prostřelil Godlu ze středu hřiště také Handl.

Dvoubrankové vedení však Olomouci vydrželo pouhých 16 sekund. Konrád vyrazil první střelu jen k Irvingovi, který překonal domácího brankáře tvrdou střelou z dorážky.

Godla si poté připsal zákrok proti osamocenému Nahodilovi. Bezmocný byl ale ještě před polovinou první třetiny proti zakončení Koloucha, který po přihrávce Ondruška "uklízel" puk pohodlně do prázdné branky. Po třetí inkasované brance Godlu v brance Litvínova nahradil Zajíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Aktivitu si Litvínov přenesl do druhé třetiny a na jejím začátku snížil zásluhou Hanzla, který prostřelil Konráda střelou z pravého kruhu. Hostující Zajíček poté musel zasahovat proti střele Ostřížka z mezikruží. Z podobného prostoru o malou chvíli později střílel také Knotek a jeho nenápadný pokus skončil až za zády překvapeného Zajíčka.

Litvínov ještě do konce druhé třetiny snížil na rozdíl branky. Jarůšek s pukem na holi objel branku domácích, zasunout do ní puk se mu ale nepodařilo. Naštěstí pro hosty ho však doplnil Zdráhal a nadvakrát puk poslal do sítě.

Ve třetí třetině se už Olomouc více zaměřila na obrannou činnost a ubylo šancí na obou stranách. Více ze hry měli hosté, a přestože se nejednalo o vyložené šance, musel Konrád zasahovat proti pokusu Demela a teči Hanzla. Vyrovnání Litvínovu málem nabídl Konrád, když mu vypadla střela Jarůška z velké dálky, nakonec však puk včas přikryl. Srovnat se pak hostům nepovedlo ani v závěrečné hře bez brankáře.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Klimek (Kunc, Nahodil), 2. Handl (Strapáč, Ostřížek), 9. Kolouch (Ondrušek), 28. J. Knotek (Bambula) - 3. Irving (Havelka, L. Stehlík), 24. M. Hanzl (Irving, Jarůšek), 39. P. Zdráhal (Jarůšek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, Káňa - Kunc, Nahodil, Klimek - Handl, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Litvínov: Godla (9. Zajíček) - Balinskis, Cibulskis, Demel, Kudla, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Žejdl, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Jan Tomajko (Olomouc): "Do zápasu jsme vstoupili výborně a dali jsme rychlé dva góly. Škoda jen, že jsme hned vzápětí gól také dostali. Pak jsme ale dali na 3:1 a první třetinu jsme odehráli dobře i přesto, že tam Litvínov nějaké šance měl. Druhá třetina byla vyrovnaná a ve třetí jsme začali zbytečně moc bránit. Pasivní hrou jsme přispěli k tomu, že nás Litvínov přehrával. Díky Konrádovi jsme ale uhájili tři body. Každý bod se počítá, navíc jsme teď za tři body dlouho nevyhráli."

Vladimír Országh (Litvínov): "Ztratili jsme dnes důležité body. Zápas jsme si prohráli v první třetině, kde jsme byli málo důrazní, pak už jsme soupeře jen naháněli. Všechny inkasované góly vyplývaly z malého důrazu. Měli jsme puk na hokejkách kolem modré čáry, dvakrát jsme ho nevyhodili a soupeř nás přetlačil. Z prvních tří střídání jsme dostali dva góly. Ale celý zápas byl před námi a brzkým oddechovým časem jsem se snažil hráče uklidnit. Od poloviny zápasu jsme se zvedli, více jsme se tlačili do branky, byli jsme nebezpečnější a měli jsme i nějaké šance na vyrovnání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články