Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouc i Liberec mohou doma stvrdit postup. Klíčová bude disciplína, zní od aktérů

Předkolo play-off extraligy pozná dalšího postupujícího. Série mezi Libercem a Plzní dospěla za stavu 2:2 na zápasy do posledního duelu. K vítězi se může ve čtvrtfinále přidat také Olomouc, pokud přidá při postupovém mečbolu třetí výhru v souboji s Karlovými Vary. Přímý přenos čtvrtého utkání Olomouc – Karlovy Vary sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:40.

Na soupeře tak stále čekají jistí čtvrtfinalisté po základní části Pardubice, Vítkovice, Sparta a Hradec Králové a také úspěšné celky z předkola – mistrovský Třinec a Kometa Brno.

Vítěz základní části Pardubice půjde buď na Plzeň, nebo lepšího z dvojice Olomouc – Karlovy Vary. Vítkovice mohou narazit na vítěze série Olomouc – Karlovy Vary, nebo Kometu Brno. Spartu čeká Třinec, či Kometa a Hradec Králové bude hrát s Libercem, nebo Třincem.

Olomouc má na rozhodující duely výhodu domácího prostředí

Do Olomouce se po středečních problémech kvůli nezpůsobilému ledu a čtvrteční dohrávce zbylých dvou třetin odloženého duelu vrací série netradičně na čtvrtý zápas. Díky nedělnímu obratu z 0:2 a výhře 3:2 v prodloužení mají domácí mečbol.

Hanáci mohou dovršit čtvrtou účast ve čtvrtfinále za posledních pět dohraných ročníků. Jen loni vypadli v předkole s Vítkovicemi po prohře 2:3 na zápasy. "Pořád ale není konec, protože musíme vyhrát třikrát. Je to otevřené," prohlásil trenér Olomouce Jan Tomajko.

Energie čeká na účast ve čtvrtfinále od roku 2009, kdy získala titul. "Vítěz série musí získat tři body a Olomouci ten třetí bod nedáme zadarmo. Budeme bojovat," podotkl kouč Karlových Varů David Bruk.

Bílí Tygři můžou chybět ve čtvrtfinále poprvé od roku 2015

Liberci díky sérii deseti výher v závěru základní části nakonec chyběly jen dva body k tomu, aby byl přímo ve čtvrtfinále před Hradcem Králové. Plzeň, která se naopak po deseti nezdarech v řadě propadla na 12. místo, dokázala odpovědět v sérii dvakrát na porážku a vzpírá se třetímu vyřazení v předkole za sebou.

Kouč Patrik Augusta očekává opět vyrovnaný souboj, v kterém budou rozhodovat detaily. "Nedáme si zase metr ledu, je to rozhodující zápas. Bude to bitva. Každý chceme vyhrát a každý se na to nachystá," uvedl Augusta, jehož tým nechce dopustit první absenci ve čtvrtfinále od roku 2015. "Budeme hladoví, budeme bojovat. Rozhodne osobní statečnost a disciplína," doplnil útočník Bílých Tygrů Oscar Flynn.

Plzeň loni ze šestého místa po základní části vypadla v předkole s jedenáctou Mladou Boleslaví, přestože v sérii dvakrát vedla. Teď je v opačné situaci. "Rozdáme si to v pátém zápase a uvidíme. Rozhodnou třeba maličkosti, detaily. Bude to boj o každý kousek ledu," uvedl trenér Plzně Petr Kořínek.

Liberci bude chybět útočník Michael Frolík kvůli disciplinárnímu trestu. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje oznámila, že pětatřicetiletý hráč dostal zákaz startu v jednom zápase za vražení na mantinel. Frolík dostal v neděli dvouminutový trest v 11. minutě prodloužení za faul na Samuela Bittena. Otřesenému kanadskému útočníkovi museli z ledu pomoct spoluhráči. Plzeň přesilovku využila zásluhou Jakuba Poura, který domácím zajistil vítězství 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články