Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc doma znovu uspěla. Nabuzený Litvínov zchladil dvěma góly Kolouch

Do tohoto utkání byla Olomouc nejhorším týmem na domácím ledě v extralize. Díky vítězství 3:1 nad Litvínovem však tuto nelichotivou nálepku přenechala Zlínu. V utkání 25. kola hokejové extraligy Hanáci navázali na domácí úspěch s Třincem. Vervu, která byla povzbuzená obratem v Mladé Boleslavi pod novým koučem Vladimírem Kýhosem, zchladila. Dvakrát se prosadil Petr Kolouch.

Radost olomouckých hokejistů po domácím vítězství
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Už po první třetině mohlo být rozhodnuto a mohli jsme si to v klidu dohrát. Nakonec to bylo drama až do konce, ale naštěstí jsme to zvládli. Máme skvělé fanoušky a i přesto, že nám to v minulých zápasech nešlo, tak nás drželi. Konečně jsme jim to teď mohli dvěma vítěznými zápasy vrátit," řekl Kolouch.

Hned na začátku se do dvou vyložených šancí dostal domácí Klimek. Nejdříve nabral rychlost ve středním pásmu a po načasované přihrávce se ocitl sám před Janusem, v dobré pozici ale branku minul. Slovenský gólman jej vychytal i o malou chvilku později.

V 11. minutě se ale už zkušený útočník radoval ze čtvrtého gólu v sezoně. Po aktivitě v pásmu a nahození Dujsíka tečoval Klimek puk za záda hostujícího brankáře. Domácí Lukáš v první třetině mockrát zasahovat nemusel, vyznamenal se však proti Hüblovi. Zvýšit vedení domácích mohl Kolouch, trefil ale jen tyč.

Hned po 30 vteřinách druhé třetiny měl Litvínov velkou smůlu. Nejdříve Jarůšek při přečíslení dvou proti jednomu nastřelil tyč a vzápětí Mahbod trefil jen Lukáše, který jeho střelu vůbec neviděl. Hezkou individuální akci předvedl také Myšák, jehož zakončení skončilo na Lukášově betonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Janus si na druhé straně poradil se šancí Irgla, Knotkovi v zakončení zabránil jeden z vracejících se obránců hostů, v čase 39:18 se ale v přesilovce prosadil Kolouch. "Rosťa Olesz prokázal velký přehled a hodil mi to parádně do strany. Já už jsem to pak trefil nad vyrážečku, kde bylo spoustu místa," řekl Kolouch.

V úvodu třetí třetiny se do útočného pásma prokličkoval Jarůšek, branku Lukáše ale z osy hřiště přestřelil. Z podobné pozice střílel také Mikúš, jehož rána proletěla těsně vedle tyče. Olomoucký gólman se následně vyznamenal proti Petružálkovi, nejprve vykopl jeho střelecký pokus z bezprostřední blízkosti a následnou dorážku skryl v lapačce.

Druhé čisté konto v sezoně ale Lukáš nakonec neuhájil, v 58. minutě jej v přesilovce překonal Mahbod. Naděje hostů na vyrovnání však netrvaly dlouho, o 53 sekund později přidal svůj druhý gól v zápase při power-play Litvínova Kolouch.

"Ve třetí třetině jsme se snažili dostat soupeře pod tlak, což se nám povedlo. Bohužel jsme neproměnili šance a na jeden gól prostě vyhrát nemůžeme," řekl trenér hostů Jindřich Kotrla.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Klimek (Dujsík), 40. Kolouch (Olesz, Jaroměřský), 59. Kolouch (Irgl, Olesz) - 58. Mahbod (M. Hanzl, F. Lukeš). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 3468.

Sestavy:

Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík - Olesz, Kolouch, Irgl - Klimek, Nahodil, P. Musil - Burian, K. Knotek, Tomeček - Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, Říha, Kubát, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, J. Mikúš, Kašpar - Válek, Helt, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Skuhrovec a Kotrla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články