Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Olomouc chce proti Hradci navázat na první venkovní výhru

Praha - Hokejová extraliga pokračuje opět nekompletním kolem. Hokejisté Liberce a Karlových Varů si totiž svůj zápas 12. kola již předehráli, nový trenér Severočechů Rostislav Čada si tak na svoji domácí premiéru musí ještě počkat. Šlágry kola bude souboj o druhé místo mezi Spartou a Litvínovem nebo klání mistrovského Zlína s již sedm zápasů neporaženým Třincem. Hokejisté Olomouce v neděli poprvé v sezoně vyhráli na kluzišti soupeře (v Plzni) a tříbodový zisk chtějí potvrdit proti Hradci Králové, který vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů. Přímý přenos utkání Olomouc – Hradec Králové sledujte od 19:00 na ČT sport a našem webu, komentují Ondřej Zamazal a David Pospíšil, Studiem Buly provází Jiří Hölzel a Martin Hosták.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta v neděli zvládla přestřelku s Vítkovicemi (7:6), před soubojem s Litvínovem si však uvědomuje, že musí výrazně zlepšit obranu. "Něco si k tomu řekneme, protože podobně hrát nemůžeme. Otázkou ale je, jestli není lepší se koukat dopředu a moc to nerozebírat," řekl trenér Zdeněk Moták. Litvínov si po osmi výhrách připsal v neděli první porážku v sezoně, když podlehl doma Liberci 1:4. "Musíme se na další zápasy připravit lépe," řekl trenér Radim Rulík, jehož svěřenci na Spartě v minulé sezoně prohráli 0:7 a 1:5.

Brněnská Kometa ukončila v neděli vítězstvím v Mladé Boleslavi sérii šesti porážek. Dlouhá šňůra nezdarů loňského finalistu dusila. "Tento výsledek je obrovskou vzpruhou pro všechny," řekl kouč Vladimír Kýhos. Věří, že tým zlepšení potvrdí i v zápase proti Slavii. "Musíme se připravit na tuhou obranu protivníka, který kromě defenzivního hokeje spoléhá na bleskové protiútoky. Důležitým momentem bude ubránění středního pásma, ve kterém nemůžeme propadat a musíme hrát disciplinovaně," nastínil Kýhos.

Mistrovský Zlín je stále poslední, předešlé dva domácí zápasy ale vyhrál a teď se pokusí ukončit vítěznou sérii Ocelářů. "Přikládám náhodě, že se nám momentálně daří doma a venku zůstáváme bez bodů. V minulých sezonách to bylo právě opačně," uvedl trenér Rostislav Vlach. Proti Třinci prý jeho mužstvo nemá co ztratit. "Proti favoritovi můžeme hrát uvolněně, ale se snahou podat co nejlepší výkon. Jsme si vědomi síly protivníka, který má kvalitní hráče na všech postech," řekl Vlach.

Třinec z atypického losu dokázal vytěžit takřka maximum: z prvních 11 kol hrál osmkrát doma, kde sedm duelů vyhrál a i díky tomu má v čele soutěže šestibodový náskok před Litvínovem. Zápas bude zajímavý i tím, zda gólman Šimon Hrubec dokáže prodloužit svou neprůstřelnost: v extralize ve třech utkáních po sobě nedostal gól, neinkasoval celkem už 182 minut a také díky němu je Třinec nejlépe bránícím i střílejícím celkem soutěže.

Pardubice v neděli odčinily v Karlových Varech předešlou domácí porážku se Spartou, proti Plzni bude chtít na poslední úspěch navázat. "Oproti minulé sezoně Plzni chybí osobnost Martina Straky, což tým změní. Na druhou stranu to nahrazují bojovností. Nebude to jednoduchý soupeř i díky tomu, že poslední zápas prohráli," uvedl trenér Zdeněk Venera. Plzeň po domácí výhře nad Zlínem na vlastním ledě podlehla nováčkovi z Olomouce 2:5.

Vítkovice procházejí těžkým obdobím proher, které je v tabulce srážejí pořád níž. Svěřenci trenéra Petera Oremuse už pět kol nebodovali a nelze vyloučit, že další neúspěch v utkání proti nováčkovi z Mladé Boleslavi by mohl spustit vlnu opatření. "Je pozitivní, že z jedné strany naše výkony jdou nahoru - dát šest gólů na Spartě, to potěší. Jenže na straně druhé stále kupíme chyby a body nám nepřibývají. Všichni do jednoho musíme odevzdat vše, plnit si svědomitě a obětavě své úkoly a jednoduše jít za vítězstvím. Proti Mladé Boleslavi jiná šance není," řekl Oremus.

Program 12. kola hokejové extraligy:

17:00 Vítkovice - Mladá Boleslav

17:30 Zlín - Třinec

18:00 Brno - Slavia, Pardubice - Plzeň, Sparta - Litvínov

19:00 Olomouc - Hradec Králové (PP ČT sport)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články