Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Okuliar mohl nastřílet i pět gólů. Každý odvádí super práci, říká autor hattricku ke startu Hradce

Proti Liberci nasázel hattrick, ale jeho večer mohl být ještě výjimečnější. Přesto útočník Oliver Okuliar osobní statistiky neřešil, cenil si výhru 5:3 a také práci spoluhráčů. Hradec Králové zvládl vstup do nové sezony a ze dvou zápasů má šest bodů.

Oliver Okuliar
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Přitom rozpis nového ročníku neměl východočeský klub na první pohled snadný. Na úvod si však poradil s ambiciózní Kometou 4:0 a ve druhém kole zdolal také Liberec.

A Okuliar sehrál ústřední roli. Už po sedmdesáti sekundách otevřel skóre a to netušil, co ho ještě čeká. Následně sice na rozdíl od libereckého Oscara Flynna neproměnil trestné střílení ve čtvrté minutě, ale v přesilovce upravil na 3:2 pro Hradec v přesilové hře na konci druhé třetiny.

Hattrick poté uzavřel pokusem téměř přes celé hřiště do prázdné brány. V předchozím vývoji navíc nastřelil tyč. Ke třem brankám přidal ještě asistenci u trefy Davida Šťastného.

"Vyhrálo se, takže jsem spokojený se třemi body. Hraje nás dvacet, takže jsem rád za výhru," řekl skromně po utkání Okuliar. "Máme čtyři vynikající pětky, každý odvádí super práci. Potom se dostaví i výsledek," dodal.

Východočeši jsou v tabulce druzí o skóre za Karlovými Vary. "Důležité je, že máme šestibodový vstup do sezony. Hlavně s pokorou do dalších zápasů. Zítra bude trénink, musíme si dobře zatrénovat na další zápas," vyhlížel už souboj s Mladou Boleslaví.

Přes téměř perfektní osobní výkon nehledal Okuliar dlouho také to, co se v utkání nepovedlo. "Dostali jsme gól na 3:3, takže si nemyslím, že všechno bylo tak super," našel kaňku na zápase, kdy liberecký kapitán Michal Birner srovnal ve 48. minutě. Aleš Jergl však v čase 51:54 rozhodl o tom, že tři body zůstanou na východě Čech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články