Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Odložený zápas zvládl lépe Třinec. Obrat proti Hradci řídil Stránský

Opakovaný zápas 35. kola extraligy mezi domácím Třincem a Hradcem Králové, který se ve čtvrtek neodehrál kvůli problémům s ledovou plochou na půdě Východočechů, ovládli Oceláři 3:1. Hradečtí sice vedli po trefě Jordanna Perreta, ale Slezané výsledek otočili třemi góly v rozmezí osmi minut ve druhé třetině. Brankou a nahrávkou se o to nejvíc přičinil Matěj Stránský.

Utkání Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Zápas se měl odehrát o den dříve v Hradci Králové, ale kvůli díře v ledu byl přeložen do Třince, když si kluby prohodily pořadatelství. "Bylo dobré, že se týmy mezi sebou rychle domluvily a odehráli jsme zápas u nás. To bylo asi nejlepší řešení, jaké mohlo být," uvedl asistent trenéra Ocelářů Marek Zadina. "Kdyby se utkání dohrávalo včera po třicetiminutové nebo hodinové pauze, zápas to ovlivní. Dnes ne, byl nový den," řekl asistent trenéra Hradce Králové David Kočí.

V úvodní třetině vládli oba gólmani a vyřešili několik ošemetných situací. O něco aktivněji si počínali domácí, kteří zasypali Mazance šestnácti pokusy, ale hostující gólman tým zejména ve třech oslabeních podržel. Při dorážce Vrány mu pomohla i tyč.

Královéhradečtí se ujali vedení ve 22. minutě při hře ve čtyřech. Perret se trefil z pravého kruhu střelou zpoza obránce přesně nad lapačku Kacetla. Poté se hostům rýsovalo přečíslení tři na jednoho, když Kundrátek zlomil hůl, ale Lev situaci nevyřešil dobře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Hradec Králové

Domácí hráli v prostřední třetině čtyři přesilové hry a jednu zužitkovali k vyrovnání, když se z dorážky prosadil Michal Kovařčík. U jeho branky si připsali první bod v extralize oba kanadští útočníci Rodewald a Leier. Skóre otočil nejproduktivnější obránce soutěže Gernát (6+20). K útočně laděnému zadákovi se dostal zblokovaný puk, přehodil si jej z bekhendu na forhend a zamířil zblízka přesně nad lapačku Mazance.

Poté se prosadil i nejlepší střelec soutěže. Stránský na obranné modré čáře zblokoval pokus Šaldy a Růžička mu přihrál puk do úniku. Mazanec situaci špatně vyhodnotil, proti puku vystartoval po chvilce váhání, ale bylo pozdě. Stránský mu udělal kličku, a ač faulován, tak v pokleku zamířil do prázdné branky. Hosty mohl dostat na dostřel Smoleňák, jenže z mezikruží zazvonil na tyč Kacetlovy branky.

"Myslím si, že jsme hráli dobrý hokej i v předchozích utkáních, i když jsme prohráli. Tentokrát se nám konečně odrazilo něco před gólmanem. Třeba mně, Straňasovi tam skočil brankář. To jsou takové góly, které jsme potřebovali. Udělaly rozdíl," řekl útočník Michal Kovařčík.

Domácí si vedení dlouho zkušeně hlídali a až do 55. minuty se hrálo bez šancí. Poté se za obranu dostal Kevin Klíma, ale Kacetl ho vychytal. Hosté odvolali Mazance zhruba minutu a půl před koncem a v jediné šanci kryl třinecký gólman šanci Orsavy. To už ale stejně běžely poslední sekundy. Ještě předtím zkoušel Kacetl trefit prázdnou branku a puk letěl přesně, ale zachytil ho hostující obránce ze vzduchu ve svém pásmu.

"Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel jsme si ho prohráli trošku sami. Byli jsme hodně vylučovaní a Třinec využil jednu přesilovku k vyrovnání, čímž se dostal trochu na koně. Poté jsme udělali dvě individuální chyby a rázem jsme prohrávali 1:3. Měli bychom být i lepší v našich přesilovkách a dlouhodobě se také trápíme při hře pět na pět. Potřebovali bychom i tady střílet více branek, abychom takovéto zápasy urvali," dodal Kočí.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. M. Kovařčík (Rodewald, Leier), 33. Gernát (M. Kovařčík), 36. M. Stránský (Martin Růžička) - 22. Perret (Kevin Klíma, Pilař). Rozhodčí: Hodek, Kika - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Bez diváků.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Pilař, Gaspar - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články