Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ocelářské derby rozhodly až nájezdy, Vítkovice podržely opory

Prestižní utkání 17. kola extraligy mezi Třincem a Vítkovicemi vyhráli Ostravané. Oceláři sice vedli po trefě Libora Hudáčka, ale za hosty srovnal Marek Kalus a konečnou výhru 2:1 na samostatné nájezdy zařídili v rozstřelu Roberts Bukarts, Peter Krieger a Dominik Lakatoš. Vítkovičtí ztrácí z druhé příčky s 35 body na vedoucí Pardubice tři body, Třinec je s 24 body pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Vítkovice

"Byl to boj až do konce, hokej super. Hráli jsme dobře, nějaké chybičky tam vždycky jsou, ale snažili jsme se jich vyvarovat. Za mě super," radoval se vítkovický gólman Aleš Stezka. "Z naší strany to bylo velmi dobře odehrané utkání. Škoda, že nám tam nenapadaly nějaké góly. Nájezdy jsem měl nakoukané. Ale většinou ti kluci udělali stejně něco jiného a ještě to provedli skoro dokonale," řekl brankář Ocelářů Marek Mazanec.

První gól vstřelil Hudáček, který si vyměnil puk s Jeřábkem a z pravého kruhu prostřelil Stezku. Po dobré kombinaci třetího útoku mohl zvýšit zblízka Hrehorčák, ale vítkovický brankář jej vychytal. Na druhé straně si největší příležitost vypracoval Krieger, v přečíslení dva na jednoho vzal zakončení na sebe, puk zatáhl do mezikruží, odkud minul Mazancovu branku.

Úvod prostřední části patřil domácím, šance ale nevyužili Voženílek a Marinčin. Vítkovice, které vstřelily v této sezoně nejvíce gólů, převzaly zhruba od poloviny zápasu iniciativu a z jedné situace vyrovnaly. Kalus zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Vzápětí Bukarts zblízka nepřelstil Mazance. Třinec se mohl opět ujmout vedení ve 39. minutě z přečíslení dva na jednoho, Kurovský ale nechal vyniknout Stezku.

"Asi bude potřebovat novou vestu, protože jsme mu to všechno narvali do břicha. Ale nechci podceňovat jeho výkon, chytal výborně a puky z něho nepadaly. Musíme ale trefovat úplně jiná místa brány. Břichem to projde těžko," všiml si Mazanec. "Říká se, že když to gólman dostane na pupek, tak stojí dobře. Jak říká i náš trenér gólmanů, byl jsem správně pod pukem a za to jsem rád," oponoval Stezka.

Vítkovický gólman se vyznamenal i na začátku třetí třetiny, ve které zneškodnil šance Chmielewského a Romana. Hosté kontrovali z mezikruží Maroszem. První přesilovou hru dostali hosté v 51. minutě po zákroku, který vzbudil na ledě emoce. Voženílek totiž nestihl včas zabrzdit, narazil do Stezky a v rohu kluziště se poté pošťuchovaly pětky obou týmů.

Prodloužení už moc vzrušení nepřineslo, v největší šanci se ocitl domácí Jeřábek, ale v přečíslení dva na jednoho prováhal vhodný moment na přihrávku a ani nezakončil.

První gól padl v rozstřelu ve třetí sérii, Bukarts zamířil na lapačku Mazance a do stejného místa se trefil ve čtvrtém kole i Krieger. Daňo se prosadil v situaci, kdy musel dát, aby zápas pokračoval, ale vzápětí ukončil zápas Lakatoš. Oceláři tak prohráli i druhý rozstřel sezony, Vítkovice si zlepšily bilanci na 2:2.

17. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. L. Hudáček (J. Jeřábek) - 36. M. Kalus (Lindberg), rozhodující sam. nájezd Krieger. Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Rožánek, Synek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4661.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Marian Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, Miloš Roman, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Vítkovice: Stezka - Grman, D. Krenželok, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - R. Půček, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - M. Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články