Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ocelářské derby patřilo Vítkovicím. Lakatoš přidal další dva góly

Sezonní bilanci s regionálním rivalem vyrovnaly na 2:2. Vítkovice potvrdily, že se jim po příchodu Dominika Lakatoše daří a v 38. kole extraligy zvítězily nad Třincem 5:2. Po dvou porážkách ve vzájemných duelech tak dvakrát vyhrály. Vítkovický útočník k tomu pomohl dvěma brankami. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Třinec

Po opatrnější první pětiminutovce tempo rozproudila úvodní přesilovka. Vítkovický speciální tým znovu zaúřadoval už po 21 sekundách. Lakatoš se prosadil, ačkoliv po Bukartsově křížné přihrávce z kruhu nepálil bez přípravy a chvíli si úspěšně hledal místo pro umístěný švih.

Lepší nástup Vítkovic podpořil druhým gólem Chlán. Kacetl rozehrál zpoza branky po mantinelu jen na hůl domácího Bernovského a po jeho souhře s Fridrichem se puk rychle dostal na brankoviště k Chlánovi, který z první zavěsil.

Domácím stačily k dvougólovému vedení tři rány na branku v první dvacetiminutovce, soupeř vyložené možnosti neměl.

Třinec, který postrádal opory Vránu s Růžičkou, do druhé třetiny vyměnil gólmany a místo Kacetla nastoupil Daněček. Ve 25. minutě se na něj řítil osamocený Hruška, ale gólman hosty podržel. Další vzpruhou pro Třinec byl kontaktní gól, o který se ve 28. minutě v přesilové hře zasloužil ranou z křídla Hrňa.

Mistři ožili, ale jejich nádech otupilo další vyloučení a následně už při hře pět na pět i třetí gól Vítkovic. Bernovský dorážkou v 35. minutě vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Ještě před koncem druhé části mohl Třinec vrátit do hry Hrňa, ale jeho projektil Stezka vyrazil a v úvodu třetího dějství přišla pečeť na vítkovické vítězství. Lakatoš svou první příležitost ještě nevyužil, ale ve 45. minutě se domácí opět prosadili jeho zásluhou v přesilovce pět na čtyři.

Další početní výhoda už Vítkovicím tolik nevyšla a Hrehorčák jim po úniku v oslabení vstřelil gól. V 57. minutě však domácí znovu uklidnil pátou trefou Flick.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Lakatoš (Roberts Bukarts, Solovjov), 12. Chlán (Fridrich, Bernovský), 35. Bernovský (Fridrich, Chlán), 45. Lakatoš (L. Krenželok, Roberts Bukarts), 57. Flick (M. Kalus, Bitten) - 28. Hrňa (Nestrašil, Marcinko), 54. Hrehorčák. Rozhodčí: Lacina, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, L. Kovář, Koch, Gewiese - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - M. Kalus, Flick, Bitten - Bernovský, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Třinec: Kacetl (21. Daněček) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Jaroměřský, Matyáš - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Kofroň, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký, Szturc, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články