Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ocelářské derby ovládly Vítkovice. Ostravané otočili duel s Třincem v závěru

Vypadalo to na vítězství Třince, ale z ocelářského derby v rámci 34. kola proti Vítkovicím nezískali Slezané ani bod. Ostravané dokázali otočit nepříznivý stav 1:2 dvěma góly v poslední třetině, když nejprve srovnal Gregorc a v 58. minutě rozhodl Dej. Vítkovice po triumfu 3:2 znovu přeskočili Kometu na čtvrtém místě a na druhý Třinec ztrácí bod.

Brankář Šimon Hrubec z Třince v utkání proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Vítkovice už nastoupily bez obránce Baranky, který odešel do Brna, ale po dlouhodobém zranění se jim do sestavy vrátil jiný slovenský bek Trška. Přestože v první třetině byl Třinec výrazně aktivnější střelecky, opticky to byla ještě vcelku vyrovnaná partie. Domácí hrozili především z kontrů, ale únik Stránského ani Šidlíkův nájezd změnu skóre nepřinesl. To se povedlo naopak na druhé straně Růžičkovi, který z druhé vlny prostřelil Bartošáka střelou těsně nad ledem.

Ke střelecké i gólové převaze navíc hosté ve druhé části přidali i herní tlak. Cienciala i Dravecký si ale vylámali zuby na Bartošákovi, takže paradoxně skórovaly ve 26. minutě Vítkovice zásluhou Kucsery, který pokořil Hrubce prudkou ranou bez přípravy z pravého kruhu.

Třinečtí však byli aktivnější a po třech minutách si vzali vedení zpátky. Polanský ideální přihrávkou zpoza brány nabil Douderovi, který zavěsil pod horní tyčku. "Beci tam na mě trochu zapomněli. Dostal jsem krásnou přihrávku a trefil to dobře," řekl Milan Doudera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice – Třinec

Další gól mohl přidat Svačina, ale sólový nájezd na Bartošáka nevyužil. V závěru druhé části se Ostravským naskytla šance srovnat krok v přesilové hře pět na tři, ale tu trestuhodně promarnili. Při klasické přesilovce to ale v třetí třetině napravil Gregorc, který Hrubce překonal dělovkou od modré čáry.

Třinec v závěru mohl z brejků opět strhnout vedení na svou stranu, jenže Růžička ani Hrňa nájezdy v přečíslení nezakončili gólově. Čtyři minuty před koncem měl rozhodnutí na holi pro změnu domácí Zdráhal, ale i Hrubec jeho sólo a bekhendovou kličku zmařil.

Závěr přesto ovládly nadšeně bojující Vítkovice. Lev po akci tři na jednoho ještě trefil tyčku, ale o pár sekund později akci dohrál přesnou střelou z otočky Dej.

"Závěr jsme zvládli výborně. Nic jsme nevzdali i proti takovému zkušenému týmu, jako je Třinec, který vede po dvou třetinách 2:1. Umí si takové výsledky pohlídat. Výhra je o to sladší, takže klobouk dolů před tím, jak jsme se toho zhostili a že jsme to s nimi dokázali dotáhnout konečně do vítězného konce," konstatoval Patrik Bartošák.

Hosté na poslední sekundy útočili v šesti lidech bez odvolaného Hrubce, ale krátká přesilovka už jim nepomohla.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Kucsera (Baláž, Šidlík), 48. Gregorc (Kucsera, Olesz), 58. Dej (Lev) - 13. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Cienciala), 29. M. Doudera (Polanský, Adamský). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Bryška, Gebauer. Vyloučení: 3:5, navíc Marcinko (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 9369.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, T. Černý, J. Mrázek, Trška - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Poletín, Baláž, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Cienciala, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "První třetina vyrovnaná. I když Třinec nás místy přehrával a vyhrál ji 1:0, čistší šance jsme měli my, především po krásném průniku Stránského. Ve druhé třetině se nám podařilo vyrovnat, a od té doby začal tlak Třince, který vyústil gólem na 1:2. To byla rozhodující fáze utkání, oni nám v ní mohli odskočit a bylo by rozhodnuto. V závěru byly šance na obou stranách, ale my jsme byli šťastnějším mužstvem. Pro mě je důležité, že mužstvo bylo trpělivé a drželo stanovenou taktiku i za nepříznivého stavu. Cením si i velké vůle celého mužstva."

Václav Varaďa (Třinec): "Velmi dobře odehrané utkání. Jsme zklamaní, že máme nula bodů. Výkonu i nasazení si cením, Vítkovice jsme v některých fázích utkání přehrávali. Neproměňováním šancí jsme ale domácí drželi ve hře. Oni byli trpěliví a počkali si na svoje příležitosti. A ty v závěru přišly po chybách, které by se nám stávat neměly. Hráči se vydali, ale jsme na nule, to je pro nás minus toho zápasu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články