Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Oceláři vyzráli na Pardubice i podruhé, výhru zařídil dvěma góly Polanský

Hokejisté Třince porazili Pardubice i ve druhém utkání na domácím ledě a po výhře 3:1 vedou ve čtvrtfinálové sérii play-off 2:0 na zápasy. Druhý bod zařídil Ocelářům Jiří Polanský, který na přelomu první a druhé třetiny dvakrát skóroval a poté přihrál na třetí gól Martinu Adamskému. O čisté konto připravil Šimona Hrubce v padesáté minutě Matěj Beran, který je v sérii jediným střelcem Pardubic.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Polovina úvodní třetiny přitom patřila hostům a zdálo se, že včerejší prohra po nájezdech na nich nezanechala stopy. Lépe se pohybovali a několikrát soupeře přečíslili, ale aktivitu nevyjádřili gólem. Největší šanci spálil Sýkora, který měl po skvělé přihrávce Marosze dost času si promyslet, jak Hrubce zblízka překonat, ale v rozhodující fázi mu sjel puk z hokejky.

Pardubicím jako by následně uškodila přesilovka pět na tři, v níž za 39 sekund ani nevystřelily. Polanský na sebe poprvé upozornil jako asistent. Po jeho pasu ale Růžička nezvedl v gólové šanci puk nad levý beton Kacetla. V závěru první třetiny Polanský opět ukázal svou šikovnost. Na přihrávku Krajíčka od zadního mantinelu nastavil chytře brusli, od níž skončil puk v brance. Celou situaci ještě prověřil videorozhodčí, ale třinecký útočník do kotouče nekopl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Třinec - Pardubice

Polanský přiznal po úterním utkání, v němž dal dvoustou branku za Oceláře, že ho láká překonat i klubový rekord v počtu vstřelených gólů. A Richardu Královi, který ho drží s 209 zásahy, se znovu přiblížil v úvodu druhé třetiny. Svačina přikopl puk Draveckému, který uvolnil Polanského a ten zvýšil střelou do prázdné branky.

Pardubice druhá inkasovaná branka probrala, měly několik dobrých střídání, Trončinský trefil střelou od modré dokonce tyč. Domácí kouč Varaďa si proto vybral oddechový čas a poté už narůstaly šance hlavně na straně Třince. Jednu z nich využil ve druhé třetině Adamský, který se po přihrávce Polanského dostal do úniku a prosadil se střelou nad vyrážečku Kacetla. Gólman Pardubic vzápětí zachránil hosty od čtvrtého gólu, když vychytal Ciencialu.

Hosté do závěrečné části nastoupili v brance s Kloučkem, kterého zachránila pravá tyč po střele Polanského. Místo toho udeřilo na druhé straně. Beran z mezikruží překonal Hrubce střelou nad lapačku a v sérii skóroval potřetí. Hosté vycítili šanci, Tomášek i Cardwell ale druhý gól nepřidali. Naopak při závěrečné power-play inkasovali z hole Ciencialy počtvrté.

"Třetí třetina byla z naší strany výborná. Ukázali jsme, že s nimi můžeme hrát. Měli jsme v ní plno gólovek. Takhle bychom měli hrát celý zápas," prohlásil Beran. "Začátek jsme neměli špatný. Měli jsme v ní pár tutovek, zápas mohl vypadat jinak. Bohužel nám to tam nespadlo a druhá třetina už byla z naší strany katastrofální," dodal útočník čtvrté formace.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Branky: 20. Polanský, 22. Polanský (Dravecký, Svačina), 38. Adamský (Polanský), 60. Cienciala (Dravecký) - 50. M. Beran (Rolinek, Holland). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Blümel, Kis. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 5008. Stav série: 2:0. 

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart - Martin Růžička, Marcinko, J. Petružálek - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Cienciala, M. Kovařčík, Rákos - navíc od 30. minuty Kvasnica. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Pardubice: Kacetl (od 41. Klouček) - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Ščotka, Mojžíš, od 41. Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - J. Sýkora, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů po druhém utkání čtvrtfinále play-off hokejové extraligy HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice:

Václav Varaďa (Třinec): "Začátek byl z naší strany opatrný, dostali jsme se navíc do problémů vyloučeními. Podařilo se nám to ale ubránit a pomohl nám první gól. Ve druhé třetině jsme hostující tým přehráli a zaslouženě jsme vstřelili další dvě branky. I když Pardubice v ní měly pětiminutovou fázi, kdy si vytvořily příležitosti a trefily i tyč. Ale přestáli jsme to. Ve třetí třetině do toho Pardubice daly všechno, ale bojovností a blokováním střel jsme výhru ubránili. Jsme rádi za cenné vítězství."

Miloš Holaň (Pardubice): "Měli jsme velice dobrý vstup do utkání. Výborně jsme se pohybovali, vytvořili jsme si několik šancí. Šli jsme zaslouženě i do přesilové hry, ale naložili jsme s ní velmi špatně. Tam se mohl zápas lámat na naši stranu. V play-off to tak bývá, že kdo dá první gól, má psychickou výhodu, a nás možná srazila branka 22 sekund před koncem úvodní třetiny. Poznamenala nás do druhé třetiny, kde jsme po individuálních chybách dostali další dva góly. Trošku jsme se v ní i trápili. O přestávce jsme si pár věcí striktně vyříkali, totálně jsem překopal sestavu, změnil gólmana a mělo to neskutečně dobrý efekt. Třetí třetinu jsme byli jasně lepší, snížili jsme, ale více šancí jsme neproměnili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy