Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Oceláři vytasili tři polské útočníky. Kluci nemohli dospat, říká nejzkušenější Chmielewski

Třinec má několik hokejistů v karanténě a chtěl si proto odložit zápas se Zlínem. Jelikož mu soupeř nevyšel vstříc, vypomohl si sedmi hráči z partnerského prvoligového klubu z Frýdku-Místku. Trenéři vytáhli i polské útočníky Filipa Komorského a Alana Lyszczarczyka, kteří v extralize debutovali. Polský večer podtrhl jejich krajan Aron Chmielewski, který dvěma trefami v úvodní třetině nasměroval Oceláře k výhře 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Zlín

"Ani nemohli dospat. Na takovou šanci čekali půl sezony. Jsem rád, že ji dostali a doufám, že to nebylo naposledy," zprostředkoval Chmielewski v rozhovoru s novináři dojmy svých spoluhráčů z reprezentace. "Už od včerejška jsme byli v kontaktu, těšili se. Pro Poláka je česká extraliga něco hokejově vynikajícího. Možná bychom byli čtyři, kdyby byl Bartek Ciura (obránce Frýdku) zdravý. Ale i tak jsem rád, že jsme hráli tři Poláci, navíc v mistrovském týmu a že jsme mohli pomoct k vítězství. Skvělý pocit," doplnil.

Výkony svých krajanů v první lize sleduje. Lyszczarczyk je dokonce v první desítce produktivity soutěže, má přesně bod na zápas (10+23). "Frýdek na tom sice není v tabulce moc dobře, ale individuálně ti kluci hrají dobře," vyzdvihl je.

Chmielewski při absenci Peta Vrány i Martina Růžičky povýšil do elitní řady a dostal Třinec v úvodní třetině svými góly do vedení 1:0 a 2:1. "Měli jsme dobrý vstup. I když sestava byla míchaná - trošku Frýdku, trošku Třince - tak jsme si správně nastavili hlavy a po dvou dnech tréninků po karanténě jsme tu třetinu nějak udolali," těšilo jej.

Třinci se ve druhé třetině ztenčil dvoubrankový náskok a po gólu, který inkasovali při přesilové hře, byl stav po 40 minutách hry 3:2. "Bylo to těsné, o gól, ale pořád si myslím, že jsme kontrolovali hru. Byli jsme lepší, vytvořili jsme si více šancí. Bylo jen otázkou času, kdy přidáme branky. Chtěli jsme hlavně udržet naši hru a to jsme přesně udělali," vysvětlil.

Oceláři brzy po druhé přestávce zvýšili rychlými góly a vyhráli přesvědčivě. Chmielewski přiznal, že rozhodnutí Zlína je trochu motivovalo. "Lehce nás to podráždilo, ale byla to příležitost pro další kluky si tady zahrát. Hlavní je, že to klaplo a ukázali jsme, že i takhle jde vyhrát," podotkl.

V extralize ještě hattrick nedal a ani tentokrát se nedočkal. "Bylo by to pěkné, ale hlavní je, že se vyhrálo, zvlášť po mých těžkých zraněních. Doufám, že rok 2022 bude pro mě osobně úspěšnější a bude držet hlavně zdravíčko. Máme tři body v tabulce a fičíme dále," nelámal si hlavu.

Třinec příští zápas v Olomouci nehraje, už s předstihem požádal soupeře o odklad a Hanáci mu vyhověli. Odpočívat ale nebudou. "Budeme trénovat, makat a připravovat se na další týden. Sice nevím, jak to bude dále s odklady, ale my budeme pořád trénovat, ať jsme nachystaní," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články