Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Oceláři přehráli Liberec 5:2 a doma jsou i nadále stoprocentní

V předehrávce 6. kola extraligy porazil Třinec na domácím ledě Liberec 5:2. Oceláři prolomili neúspěšnou sérii utkání se Severočechy. Na výhru s tímto sokem v domácím prostředí čekali Oceláři od začátku února 2015. Střelcem vítězného gólu byl v 45. minutě Jiří Polanský, který tak Třinci i v třetím domácím utkání sezony zajistil plný bodový zisk.

Hokejisté Třince se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Neoblíbený soupeř Ocelářům připomenul tristní bilanci vzájemných zápasů v posledních dvou letech už po třech střídáních. Extřinecký útočník Jašek poslal puk před bránu a Dlouhý dal ranou bez přípravy po 123 minutách první venkovní gól Bílých Tygrů v sezoně. "Přesně takhle jsme chtěli začít. Bohužel Třinec rychle srovnal, i když jsme věděli, že Marcinko je v přesilovkách nebezpečný, ale trefil to pěkně," řekl Adam Dlouhý.

Domácí těsně předtím propásli velkou šanci, když Irgl trefil Willův beton, ale i tak brzo ztrátu dorovnali. Kanonýr Marcinko dokázal, že je v úvodu sezony ve velké střelecké pohodě, v přesilovce si z levého křídla sjel před branku a ranou pod horní tyč dal sedmý gól v ročníku. Přestože se pak hrálo ve svižném tempu oboustranně zajímavé utkání, na góly se čekalo až do druhé třetiny.

Liberci mohl vrátit vedení Bakoš, ale po kombinaci s Jánošíkem při hře pět na čtyři minul příklepem prázdnou bránu. Sotva se Třinec vrátil do pěti, pláchl Adamský a parádním blafákem si vychutnal Willa. "Věděl jsem dlouho dopředu, co udělám. On možná spíše čekal střelu, ale potáhl jsem si ho do strany a nestihl už proti tomu zareagovat tak, aby to chytil," popsal gólovou akci útočník Martin Adamský.

Liberec ke konci druhé dvacetiminutovky přitlačil a vyrovnal z akce, která zprvu vypadala dost nenápadně až kostrbatě. Ale Pyrochta ji v závěru vyšperkoval parádní zadovkou na Bakoše, který v 39. minutě zblízka překonal Hrubce.

Utkání bylo jako na houpačce. Na libereckou stranu ho mohl naklonit Lakatoš, ale ve 43. minutě ze sóla vyprášil jen Hrubcův plastron. A tak se radovali Třinečtí: Rothova střílená přihrávka od modré čáry našla v 45. minutě hůl Polanského, který puk z brankoviště jen přesměroval do sítě. "Bylo to vyrovnané utkání, které pak rozhodly naše chyby a gól do prázdné brány. Neprosadili jsme se navíc z přesilovek, což byl další důležitý faktor," prohlásil liberecký obránce Filip Pyrochta.

Oči měl i další Rothův pas z 57. minuty. Tentokrát proti němu jenom nastavil hůl Svačina a bývalým spoluhráčům dal definitivní mat. Libereckou porážku zpečetil v power play znovu po Rothově asistenci do prázdné brány Martin Růžička, který hrál 500. zápas v extralize. Bílí Tygři tak ani napotřetí venku nebodovali.

"Z takhle ubojovaného vítězství musíte mít velkou radost. Liberec je špičkové mužstvo, ale v třetí třetině jsme ho dokázali udolat. Byli jsme důslední před brankou a dali jsme dva góly," řekl Adamský.

Předehrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 26. Adamský (Irgl, Hrubec), 45. Polanský (Roth, Irgl), 57. Svačina (Roth, Marosz), 60. Martin Růžička (Polanský, Roth) - 3. A. Dlouhý (Jašek), 39. Bakoš (Pyrochta, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3913.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Jank, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Marosz, Svačina - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenér: Varaďa a M. Zadina.

Liberec: Will - Pyrochta, Jánošík, Plutnar, Šmíd (41. Havlín), Kolmann, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Ordoš - J. Stránský, Jašek, D. Špaček - Hrabík, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hlasy trenérů po utkání HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec:

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem rád za konečný výsledek a jsem přesvědčený, že Liberec odehrál parádní utkání. Ve druhé třetině měl spoustu příležitostí, které neproměnil. Tam se to malinko zlomilo. I když jsme dostali gól na 2:2, byli jsme schopni zabrat a dvěma parádními góly z brankoviště se nám to povedlo zlomit. Utkání mělo grády a děkuji týmu, jak to zvládl."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme bojovné a vyrovnané utkání, které rozhodla efektivita zakončení domácích. Pomohli si gólem v přesilovce, což se nám nepovedlo, a takový malý detail utkání rozhodl. V závěru jsme se snažili ještě výsledek zvrátit, ale už jsme neměli síly a domácí definitivně překlopili zápas na svou stranu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články