Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oceláři pokračují v nabitém programu. Třinec sehraje proti Olomouci šestý duel ve dvanácti dnech

Třinec nepolevuje v úvodu sezony z našlapaného kalendáře. Slezany čeká předehrávka 10. kola proti Olomouci, což bude jejich šestý extraligový zápas ve dvanácti dnech. Původně se mělo hrát až 13. října, o dva dny později se ale utkají na závěr základní skupiny Ligy mistrů se švýcarským Lausanne. Přímý přenos utkání Třinec – Olomouc sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17:50.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Úřadující mistr doposud získal sedm bodů a v tabulce je osmý. Zatím Třinec doma vítězí a venku prohrává. S Olomoucí měl ale na domácím ledě poslední dobou potíže a tři ze čtyř zápasů těsně prohrál.

"Čeká nás další nesmírně houževnatý a nepříjemný soupeř, který hned v úvodu sezony dokazuje kvality a pravidelně sbírá body. Věřím ale, že navážeme na zápas s Litvínovem a budeme úspěšní," řekl trenér Václav Varaďa.

Oceláři stále mají značné problémy s marodkou. Schází Jiří Polanský, Martin Růžička, Lukáš Krajíček, Jakub Matyáš, Tomáš Kundrátek a David Musil, nejistý je start Petra Vrány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Litvínov

"Máme teď náročný program, ale musíme se s tím vypořádat a makat dále. Věřím, že se odrazíme od výhry nad Litvínovem a budeme sbírat další body," uvedl útočník Matěj Stránský.

Olomouc má odehrané čtyři zápasy a ve všech bodovala, venku navíc dvakrát vyhrála. Uspěla ve Vítkovicích i ve Zlíně. A poté, co Hanáci zvládli dramatickou bitvu s Karlovými Vary, chtějí uspět i na ledě Ocelářů.

"Začátek soutěže je vždy důležitý a my jsme rádi, že nám relativně vyšel. Výsledky a výkony nejsou úplně špatné, ale stále máme na čem pracovat. Teď to půjde v rychlém tempu, musíme se na to dobře připravit," řekl trenér Zdeněk Moták.

Olomouc si užívá postavení v horní části tabulky, ale zároveň jej nepřeceňuje. "Jsme pokorní. Začátek je důležitý a jsme rádi, že máme devět bodů. Teď nás čeká Třinec a to určitě nebude nic jednoduchého," uvedl útočník Petr Strapáč.

"Už v minulé sezoně jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým vyrovnané zápasy. Někdy to vyjde, někdy ne, ale tenhle tým se nikdy nevzdává a makáme na sto procent. Je tu vynikající parta, což je super," řekl útočník Lukáš Nahodil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články